Rubenss Barikello uzvar Itālijas "Grand Prix"
Citi sporta veidi
2009. gada 13. septembris, 20:29

Rubenss Barikello uzvar Itālijas "Grand Prix"

Jauns.lv

"Brawn" Pirmās formulas (F-1) piloti Rubenss Barikello no Brazīlijas un brits Džensons Batons svētdien Moncas trasē guva dubultuzvaru Itālijas "Grand Prix" izcīņā.

Barikello šī bija otrā uzvara šosezon, un viņš čempionāta kopvērtējumā atpalicību no līdera Batona samazināja līdz 14 punktiem. Sacensības Barikellu sāka no piektās pozīcijas, taču aizvadot nevainojamu sacīksti, izcīnīja savu 11. uzvaru F-1 karjerā.

Trešo vietu ieguva soms Kimi Reikonens ar "Ferrari", taču pateicoties tikai brita Lūisa Hamiltona neveiksmei, kurš būdams trešais, pēdējā aplī ar savu "McLaren" piedzīvoja avāriju un nefinišēja. Hamiltons sacensības sāka no pirmās stata vietas.

Ceturtais palika "Force India" pilots Adrains Zutils no Vācijas, piektais bija spānis Fernando Alonso ar "Renault", bet sestais finišēja soms Heiki Kovalainens ar "McLaren". Pie ieskaites punktiem tika arī Niks Haidfels no "BMW Sauber" un Sebastians Fetels no "Red Bull" komandas.

Viens no līderiem austrālietis Marks Vēbers izstājās jau pirmajā aplī, kad viņa vadītā "Red Bull" mašīna sadūrās ar poļa Roberta Kubicas vadīto "BMW Sauber".

Čempionāta kopvērtējumā Batonam ir 80 punkti, Barikello 66, bet Fetelam ir 54 punkti.

Līdz čempionāta beigām atlikuši četri posmi.

BNS/Foto: AFP