„Dinamo” uz pārbaudes laiku pievienojas kanādiešu uzbrucējs Fosters
2009. gada 29. septembris, 16:30

„Dinamo” uz pārbaudes laiku pievienojas kanādiešu uzbrucējs Fosters

Jauns.lv

Rīgas Dinamo sastāvu uz pārbaudes laiku papildinājis 27 gadus vecais kanādiešu centra uzbrucējs Adrians Fosters, kura augums 183 centimetri un svars 93 kilogrami.

Fosters iepriekšējā sezonā bija Lī Sveta un Oskara Cibuļska komandas biedrs Austrijas klubā EC „Salzburg Red Bull”. 2001. gadā NHL draftā Fosteru 1. kārtā ar kopējo 28. numuru izvēlējās Ņūdžersijas „Devils”, tomēr tikt līdz spēlēšanai NHL viņam pagaidām nav izdevies.

Savu karjeru Adrians Fosters sāka Kanādas junioru līgā WHL, kur aizvadīja 3 sezonas. Pēc tam viņš sešas sezonas (no 2002. gada līdz 2008. gadam) spēlēja AHL, kur pirmos četrus gadus bija Krišjāņa Rēdliha komandas biedrs Ņūdžersijas „Devils” fārmklubā „Albany River Rats”. Pavisam sešās sezonās AHL Adrians Fosters aizvadīja 192 spēles, kurās guva 35 vārtus un izdarīja 49 piespēles. Pēdējo sezonu viņš aizvadīja Eiropā - Austrijas EC „Salzburg Red Bull” sastāvā, kopā ar komandu izcīnot otro vietu. Regulārajā čempionāta 52 spēlēs  kanādietis guva 19 vārtus un izdarīja 24 rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja 107 soda minūtes, bet play-off 17 spēlēs pieci vārti un septiņas piespēles.

Pirms šīs sezonas Adrians Fosters centās iekļūt NHL kluba Filadelfijas „Flyers” sastāvā, taču tā kā pamatsastāvā iekļūt neizdevās, un spēlēt fārmklubā viņš nevēlējās.

Adrians Fosters „Dinamo Rīga” atradīsies uz pārbaudes laiku, lai aizstātu šobrīd savainotos centra uzbrucējus – Andri Džeriņu un Martinu Kariju.

Adriana Fostera statistika:

dinamoriga.eu/Foto: dinamoriga.eu