Ernests Gulbis apspēlē pasaules 16. raketi
Citi sporta veidi
2009. gada 7. oktobris, 10:40

Ernests Gulbis apspēlē pasaules 16. raketi

Jauns.lv

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Tokijas „ATP World Tour 500” sērijas turnīra pirmās kārtā ar 6:4, 6:4 pieveica ar sesto numuru izlikto Čehijas sportistu Radeku Štepaneku.

Pirmā seta sākumā ritēja līdzīga cīņa, līdz septītajā geimā Gulbim izdevās lauzt pretinieka servi, izvirzoties vadībā ar 4:3, kas vēlāk garantēja uzvaru arī visā setā.

Otrajā setā jau trešajā geimā Gulbim izdevās lauzt Štepaneka servi, pārņemot vadību ar 2:1. Turpinājumā abi tenisisti uzvarēja geimus pie savām servēm, lai desmitajā geimā pie rezultātu 5-4 Gulbja labā čeham bija iespēja lauzt pretinieka servi, taču Gublis sekmīgi nosargāja savu servi un izcīnīja uzvaru visā mačā.

Šobrīd ATP pasaules rangā Gulbis atrodas 98. vietā, bet Štepaneks ieņem 16. pozīciju. Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija tikušies. Otrajā kārtā Gulbis spēlēs ar argentīnieti Huanu Monako vai spāni Giljermo Garsiju-Lopesu.

Tokijas turnīru Gulbis sāka no kvalifikācijas, kur bija izlikts ar pirmo numuru un pirmajā kārtā ar rezultātu 6:2, 6:3 apspēlēja mājinieku tenisistu Džunu Micuhaši, kurš ATP rangā patlaban atrodas 466.vietā, bet otrajā kārtā Latvijas tenisists ar 6:7 (3:7), 6:3, 6:4 pieveica kvalifikācijā ar septīto numuru izlikto vācieti Dominiku Mefertu, kurš ATP rangā ieņem 178.vietu. Par kvalifikācijas pārvarēšanu un iekļūšanu pamatturnīrā otrajā kārtā Gulbis jau ir nopelnījis 65 punktus ATP vienspēļu rangā.

Pagājušajā nedēļā Gulbis piedalījās Bangkokas „ATP World Tour 250” sērijas turnīrā, kur viņš otrajā kārtā ar rezultātu 7:6 (7:3), 6:7 (4:7), 6:7 (2:7) zaudēja pagājušā gada turnīra čempionam, ar pirmo numuru izsētajam Žo Vilfrīdam Tsongam no Francijas.

Līdz šim turnīram Gulbis 31 turnīrā pēc kārtas nespēja izcīnīt vairāk par divām uzvarām. Neveiksmju sērija sākās vēl 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs augustā, bet tagad jau vairāk nekā gads pagājis, kopš viņš pēdējoreiz tika tālāk par pamatturnīra otro kārtu.

LETA/Foto: AFP