"Dinamo" fanu kluba akcija nostrādā! Komanda nav apturama!
2009. gada 30. oktobris, 09:32

"Dinamo" fanu kluba akcija nostrādā! Komanda nav apturama!

Jauns.lv

„Arēnā Rīga” notiekošajā KHL spēlē starp Rīgas „Dinamo” un vienu no KHL līderkomandām Sanktpēterburgas SKA lielākā daļa mūsu kluba fanu pirmās trešdaļas sākumā pameta tribīnes, tādējādi protestējot pret komandas neapmierinošo sniegumu. To, ko nespēja treneri, panāca fani - acīmredzot šis psiholoģiskais šoks bija vajadzīgs. Laukumā bija komanda, kādu šosezon neesam redzējuši. Fantastiskā spēlē "Dinamo" izcīnīja uzvaru ar 4:1.

Kad pēc himnu atskaņošanas lielākā daļa fanu kluba biedru pameta savu sektoru, zālē pretēji solītajam neatskanēja ne svilpiens. Sākās spēle, un uzreiz bija redzams, ka "Dinamo" piektdienas vakarā grauzīs ledu. Spiediens pret divīzijas līderiem bija tik liels, ka viņi izskatījās apjukuši. Ne tik vien no rīdzinieku parādītā snieguma, bet arī gatavības mesties dūru cīņā pie pirmās izdevības, aizstāvot savējos un pirmam kārtām jau vārtsargu. SKA komandai jau ar pirmajām minūtēm tika ierādīts, kurš te ir saimnieks.

Šajā spēlē zobus bija gatavs parādīt pat Ģirts Ankipāns un Oļegs Sorokins, bet īpaši jāuzteic Jēkabs Rēdlihs, kurš SKA spēlētāju Ribinu noboksēja tā, ka prieks skatīties, un kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš šovakar par savējiem stāvēja kā mūris. Pirmo reizi visa "Arēnā Rīga" skandēja "Ozo, Ozo!"

Pirmajā trešdaļā, spēlējot bez bungu un skaļāko balsu atbalsta, "Dinamo" burtiski samīcīja līderus - 3:0. Sākoties otrajai trešdaļai, kad spēles fundaments jau bija ielikts, fanu kluba biedri atkal atgriezās tribīnēs un, kā allaž, turpināja atbalstīt savu komandu.

Tādējādi sākotnēji divējādi vērtētā fanu akcija ar tribīņu atstāšanu pirmajā trešdaļā izdevās. Komandai tika dots nepieciešamais niknums, kura tai tik ļoti pietrūka iepriekšējās spēlēs.

Prelūdija...

Viens no „Dinamo” fanu kluba pārstāvjiem portālam kasjauns.lv pirms mača neslēpa, ka spēles laikā uzreiz pēc Latvijas un Krievijas Federācijas himnas atskaņošanas visi kluba fani, kuri parasti spēļu laikā sēž 110. sektorā (pa kreisi), plāno demonstratīvi piecelties un, atstājot daļu savas atribūtikas tribīnēs, iziet „Arēna Rīga” foajē, kur uzturēsies līdz otrā perioda sākumam. Šāda rīcība ir vērsta pret kluba neapmierinošo sniegumu un situāciju turnīra tabulā. "Tā ir pēdējā iespēja piesaistīt kluba vadības uzmanību," teica fans. Šādā veidā mūsu KHL kluba līdzjutēji pierādīja, ka viņiem nav vienaldzīgs komandas parādītais sniegums laukumā un galvenais –  rezultāts.

„Dinamo” fanu pārstāvji lūdza citus līdzjutējus, kuri nevēlas iesaistīties akcijā, neiegādāties biļetes 110. sektora kreisajā pusē, lai nemazinātu savas rīcības efektivitāti, bet, ja biļetes tomēr ir iegādātas, tad, lai pavirzās vairāk uz sektora labo pusi.

Vēl viens iemesls, kāpēc fani bija nolēmuši tribīnes pamest tieši spēles sākumā, ir šajā sezonā regulāri neveiksmīgais mača pirmais periods, kurā mūsu hokejisti parasti nonāk iedzinēju lomā ar vairāku vārtu starpību un pēc tam nesekmīgi mēģina atspēlēties.  

Pēc 29. oktobra spēlēm „Dinamo Rīga” ar 19 spēlēs izcīnītiem 17 punktiem atradās pēdējā vietā ne vien KHL Rietumu konferencē, bet arī visā līgā.

Kasjauns.lv / Foto: dinamofans.lv