Aleksandrs Ņiživijs Kazaņā aizvests uz slimnīcu un izbraukuma tūrē nespēlēs
2009. gada 12. novembris, 16:15

Aleksandrs Ņiživijs Kazaņā aizvests uz slimnīcu un izbraukuma tūrē nespēlēs

Jauns.lv

Vienam no Rīgas "Dinamo" uzbrukuma līderiem Aleksandram Ņiživijam traumas dēļ nāksies izlaist vairākas spēles, jo savainojums izrādījies nopietnāks nekā sākumā cerēts.

Treniņa beigu daļā kādā no epizodēm ripa pēc neveiksmīga rikošeta trāpīja pa seju Aleksandram Ņiživijam, pārsitot lūpu, un viņš pat tika aizvests uz slimnīcu, lai sašūtu brūci un izdarītu rentgena uzņēmumu, vai nav kādi nopietnāki bojājumi. Pēc medicīniskās izmeklēšanas noskaidrojās, ka trauma ir nopietna un viņš nevarēs piedalīties nevienā no trim izbraukuma spēlēm un jau šodien Aleksandrs dodas atpakaļ uz Rīgu.

Aleksandrs Ņiživijs šajā sezonā līdz šim ir piedalījies visos mačos. 21 spēlē uzbrucējs vidēji laukumā ir pavadījis 18 minūtes un 40 sekundes, savācot 14 rezultativitātes punktus (seši vārti un astoņas rezultatīvas piespēles), nopelnot četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu (-4). "Dinamo" kapteiņa palīgs pa pretinieku vārtiem ir izdarījis 45 metienus.

Šodien „Dinamo Rīga” aizvadīs savu pirmo spēli KHL čempionātā pēc novembra pārtraukuma, Kazaņā sacenšoties ar pašreizējiem KHL čempioniem „Ak Bars”, kas būs pirmais mačs 3 spēļu izbraukuma sērijā.

Uz Kazaņu „Dinamo” izlidoja trešdienas pēcpusdienā ar līgumreisu, un treneri šajā izbraukumā ir līdz paņēmuši trīs vārtsargus un 23 laukuma spēlētājus (deviņus aizsargus un 14 uzbrucējus). No pamatsastāva spēlētājiem Rīgā palika vārtsargs Martins Pruseks, kuram ir angīna, un viņa vietā šajā izbraukumā līdz ir paņemti fārmkluba vārtu vīri Ervīns Muštukovs un Nauris Enkuzens. Tik liels skaits spēlētāju līdzi ir paņemts, jo šobrīd ir ļoti izplatītas dažādas vīrusu saslimšanas, turklāt vairāki spēlētāji tikai nesen atlabuši no dažādām saslimšanām un savainojumiem.

Šorīt „Dinamo” aizvadīja pirms spēles rīta treniņu „Tatņeft Arena” un uz ledus izgāja visu izbraukumā atbraukušie hokejisti. Melnos kreklos slidoja Sandis Ozoliņš, Oļegs Sorokins, Jānis Sprukts, Aleksandrs Ņiživijs, Mārtiņš Cipulis, zilos – Jēkabs Rēdlihs, Lī Svets, Roberts Petrovickis, Marsels Hosa un Roberts Bukarts, sarkanos – Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, dzeltenos – Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Martins Karija, Andris Džeriņš un Gints Meija, bet zaļajos rezervistu kreklos – Krišjānis Rēdlihs, Ģirts Ankipāns un Maiks Iguldens. Tomēr treneri vēl pirms spēles varētu ieviest kādas korekcijas arī šajos virknējumos.

Kasjauns.lv/Foto: LETA

Izmantotie resursi: dinamoriga.eu