Lipmans mēģinās pierunāt Ozoliņu spēlēt izlasē

Lipmans mēģinās pierunāt Ozoliņu spēlēt izlasē

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans nav atmetis cerības, ka viens no izcilākajiem Latvijas hokejistiem Sandis Ozoliņš varētu atgriezties valstsvienībā.

Lipmans mēģinās pierunāt Ozoliņu spēlēt izlasē...

­

Sanda Ozoliņa pieredze un līdera dotības būtu neatsverams papildinājums Latvijas hokeja izlasei.
Sanda Ozoliņa pieredze un līdera dotības būtu neatsverams papildinājums Latvijas hokeja izlasei.

Lipmans sarunā ar aģentūru BNS pastāstīja, ka Ozoliņš izlasei noderētu, jo īpaši pasaules čempionātā maijā Vācijā. "Es nedaudz zinu Ozoliņa raksturu, mums ir draudzīgas attiecības un labi sakari ar viņu. Taču tagad es negribu viņu tramdīt, tagad viņam ir savas problēmas jārisina. Domāju, varbūt uz olimpiskajām spēlēm nav tik svarīgi viņu piesaistīt, kā uz pasaules čempionātu," sacīja Lipmans, piebilstot, ka plāno runāt ar Rīgas "Dinamo" kapteini par viņa iespējamo atgriešanos izlasē.

Pēdējo spēli izlasē Ozoliņš aizvadīja 2006.gada februārī Turīnas olimpiskajās spēlēs, kad Latvija tikās ar Kazahstānu. Pēc zaudējuma par karjeras beigšanu izlasē paziņoja Ozoliņš un uzbrucējs Aigars Cipruss, kurš pērn izlasē atgriezās, piedaloties gan olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, gan pasaules čempionātā Šveicē.

Ozoliņš ir iekļauts Latvijas olimpiskās izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā, taču pirms kāda laika intervijā "Latvijas Avīzei" sacīja, ka par spēlēšanu izlasē nedomā.

Lipmans tomēr cer, ka vienīgais latvietis Stenlija kausa ieguvējs savas domas varētu mainīt. "Domāju, ka lēnām, palēnām viņš piekritīs un nevajadzēs viņu daudz pierunāt," klāstīja Lipmans.

Ozoliņš hokejā atgriezās pēc izlaistas sezonas, šoruden kļūdams par Rīgas "Dinamo" kapteini. Pēc elkoņa operācijas viņš vairākās pēdējās "Dinamo" spēlēs nav piedalījies, taču paredzams, ka pēc decembra pārtraukuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā viņš varētu atsākt spēlēt.

Latvijas hokeja izlase trešdien un ceturtdien "Arēnā Rīga" aizvadīs pārbaudes spēles ar Dānijas izlasi. Komandas sastāvs, kas dosies uz 2010.gada olimpiskajām spēlēm Vankūverā, būs jānosauc līdz 29.decembrim, taču, ja kāds spēlētājs gūs traumu, varēs veikt izmaiņas. Vankūverā Latvijas izlase spēlēs vienā grupā ar Krievijas, Čehijas un Slovākijas izlasēm.

Pasaules čempionāts 2010.gadā risināsies Vācijā. Latvijas izlase spēlēs Manheimā vienā grupā ar Kanādas, Šveices un Itālijas izlasēm.

BNS/Foto: Izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīvs