Kaspara Saulieša vārti salauž Rīgas „Dinamo”
Brīžiem šķita, ka laukumā ir atgriezusies sezonas sākuma Rīgas "Dinamo" komanda.
2009. gada 22. decembris, 21:15

Kaspara Saulieša vārti salauž Rīgas „Dinamo”

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" pirmajā spēlē pēc decembra pārtraukuma ar 1:4 izbraukumā piekāpās latviešu uzbrucēja Kaspara Saulieša pārstāvētajam Minskas "Dinamo".

Rīdzinieku labā vārtus guva Miķelis Rēdlihs, bet Minskas "Dinamo" vienībā ar precīziem metieniem izcēlās Ville Peltonens, Saulietis, Sergejs Varlamovs un Dmitrijs Meļeško.

Spēles rezultātu jau mača ceturtajā minūtē atklāja Peltonens, kurš saņēma piespēli no Džefa Pleta un izgāja viens pret Rīgas kluba vārtsargu Pruseku. Šajā brīdī laukumā atradās arī Saulietis. Spēles pirmajā trešdaļā diezgan ievērojams pārsvars piederēja mājiniekiem, kas izveidoja aptuveni četrus ļoti bīstamus momentus, bet nevienu no tiem realizēt nespēja un pēc trešdaļas vadībā atradās ar 1:0. Nākamajās 20 minūtēs jau cīņas gaita bija pilnīgi pretēja - pārsvars piederēja Rīgas "Dinamo" klubam, tomēr arī tagad tas nespēja izdarīt precīzu metienu. Trešdaļas vidū jaunais spēlētājs Gints Meija izgāja viens pret pretinieku vārtsargu Vitāliju Kovalu, tomēr arī šī iespēja netika realizēta. Nedaudz vairāk kā minūti pirms otrās trešdaļas beigām tika izsists aizsargstikls, tāpēc atlikušais laiks tika nospēlēts pirms trešās trešdaļas. Tomēr šīs 73 sekundes Latvijas klubam izvērtās ļoti neveiksmīgas - jau pēc dažām sekundēm rezultātu dubultoja Saulietis, bet trešdaļas pēdējā sekundē precīzs bija arī Sergejs Varlamovs un otrā trešdaļa oficiāli noslēdzās ar rezultātu 0:3. Trešās trešdaļas sākumā netīšām pretiniekam ar nūju pa seju trāpīja Aleksandrs Ņiživijs, kurš saņēma 5+20 minūšu noraidījumu. Visu mazākuma laiku Rīgas klubs izturēja, bet trešdaļas vidū Miķelis Rēdlihs atguva. Tomēr jau mača pēdējā minūtē precīzs bija Meļeško un guva ceturtos vārtus Minskas kluba labā.

Šajā mačā Latvijas kluba sastāvā laukumā atgriezās visi iepriekš traumas ārstējušie spēlētāji, piemēram, Maiks Iguldens un Sandis Ozoliņš, kurš nebija spēlējis kopš oktobra beigām. Tā kā šobrīd veseli ir visi Rīgas kluba aizsargi, tad uz spēli Minskā nedevās Kristaps Sotnieks, bet vēl viens aizsargs Jēkabs Rēdlihs mačam netika pieteikts.

Abas komandas savā starpā aizvadīja arī iepriekšējo maču, kad 13.decembrī Rīgā mājinieki bija pārāki ar 2:0. Savukārt abu komandu sezonas pirmajā mačā Minskā mājinieki uzvarēja ar 2:1. KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 36 spēlēs saglabāja astoto vietu, bet Minskas "Dinamo" ar 43 punktiem pakāpās uz desmito pozīciju.

Rīgas "Dinamo" komandai šogad atliks aizvadīt vēl divas spēles, kad tā 25.decembrī uzņems Maskavas "Dinamo" vienību, bet 29.decembrī savā laukumā spēkosies ar Maskavas CSKA komandu. Savukārt jau 3.janvārī Rīgas "Dinamo" uzsāks sezonas tālāko izbraukuma sēriju, kuras laikā apciemos Novosibirsku, Novokuzņecku un Habarovsku.

LETA/Foto: LETA