2009. gada 24. decembris, 16:23

Indrašim "hat-trick", U-20 hokejisti zaudē Austrijai

Jauns.lv

Latvijas U-20 hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta A divīzijā ar rezultātu 4:6 (1:1, 2:2, 1:3) zaudēja Austrijas vienaudžiem.

Latvijas izlases labā trīs vārtus guva "Dinamo/juniors" uzbrucējs Miks Indrašis, bet vēl reizi precīzs metiens izdevās Jurim Upītim. Latvijas valstsvienības vārtus šajā mačā sargāja Dainis Vasiļjevs.

Kā vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF), Latvijas un Austrijas U-20 izlašu pārbaudes spēle bija nozīmīgākais hokeja notikums Junitī mazpilsētā pēdējo gadu laikā. Spēles dienā abas komandas viesojās vietējā vidusskolā, kur Latvijas izlases spēlētājus sagaidīja kā zvaigznes. Skolnieki uzzīmēja Latvijas karogu uz sejām, lūdza autogrāfus un sveica ar lielisku uzvaru pārbaudes mačā pret Krieviju.

"Tas tiešām ir iespaidīgi. Tas mums visiem šo pasaules čempionātu jau ir padarījis par lielu notikumu. Ir sajūta, ka visi mūs atbalsta," vietējiem medijiem atzina viens no Latvijas U-20 izlases līderiem Roberts Bukarts.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 valstsvienībai izvirzīts uzdevums saglabāt vietu pasaules čempionāta A divīzijā. Pasaules čempionāts U-20 vecuma grupā šogad norisināsies Kanādā - Saskatunas un Ridžainas pilsētās. Kopumā šī būs trešā reize un otrā pēc kārtas, kad Latvija spēlēs pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, un visas reizes turnīrs noticis modernā hokeja dzimtenē.

Sacensību pirmajā dienā, 26.decembrī, Latvija tiksies ar kanādiešiem, kas būs čempionāta atklāšanas mačs, bet 28.decembrī spēkosies ar Slovākiju, dienu vēlāk ar ASV, bet priekšsacīkšu turnīru noslēgs 30.decembrī ar cīņu pret Šveici.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā: vārtsargi - Dainis Vasiļjevs, Raimonds Ermičs, Jānis Kalniņš; aizsargi - Alberts Iliško, Jānis Šmits, Ralfs Freibergs, Kārlis Kalvītis, Rolands Gritāns, Mārtiņš Jakovļevs, Ēriks Ševčenko, Gvido Kauss; uzbrucēji Roberts Bukarts, Rolands Vīgners, Raimonds Vilkoits, Gunārs Skvorcovs, Artūrs Mickēvičs, Juris Upītis, Miks Indrašis, Elvis Veldze, Miks Lipsbergs, Rolands Ķēniņš, Ronalds Cinks, Edgars Uļeščenko, Roberts Maziņš.

kasjauns.lv