2009. gada 26. decembris, 15:14

Andrejs Maticins mājās aizsūta Vasiļjevu un Veldzi

Jauns.lv

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Andrejs Maticins paziņojis galīgo sastāvu, kas jau sestdien sāks dalību pasaules čempionātā elites divīzijā junioriem, aizvadot pirmo spēli pret turnīra rīkotajiem Kanādas vienaudžiem, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Pēc aizvadītajām divām pārbaudes spēlēm ar Krieviju un Austriju, Latvijas U-20 izlases treneru kolektīvs, kurā Maticinam palīgs ir Ēriks Miļūns, nolēma čempionātam nepieteikt vārtsargu Daini Vasiļjevu un uzbrucēju Elvi Veldzi. Šie divi hokejisti lidos mājās, un čempionātā nespēlēs. Komandas kapteinis būs Roberts Bukarts, bet viņa asistenti Raimonds Vilkoits un Gunārs Skvorcovs.

Čempionāta atklāšanas spēlē Saskatūnā Latvija spēlēs pret turnīra galvenajiem favorītiem kanādiešiem. Spēles sākums 26. decembrī plkst. 23 pēc Latvijas laika, un mačam līdzi varēs sekot "Eurosport 2" tiešraidē.

Turpinajumā Latvija grupu turnīrā spēlēs arī ar Slovākijas, ASV un Šveices vienaudžiem. Pec grupu turnīra, kas noslēgsies 30. decembrī, katras grupas uzvarētāji uzreiz iekļūs pusfinālā, otro un trešo vietu ieguvēji izslēgšanas cīņas sāks ar ceturtdaļfināliem, bet grupu ceturto un piekto vietu ieguvējas cīnīsies par palikšanu augstākajā divīzijā.

Jau ziņots, ka pārbaudes spēlēs Latvijas juniori ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Krieviju, bet pēdējā mačā ar 4:6 zaudēja Austrijai.

Latvijas U-20 izlases sastāvs pasaules čempionātā:

Vārtsargi: Raimonds Ermičs (Bostonas "Bulldogs", ASV), Jānis Kalniņš ("Liepājas metalurgs")

Aizsargi: Alberts Iliško, Jānis Šmits (abi "Nynashamn", Zviedrija), Kārlis Kalvītis ("Shattuck St. Mary", ASV), Rolands Gritāns (ASV), Ralfs Freibergs, Mārtiņš Jakovļevs, Ēriks Ševčenko, Gvido Kauss (visi "Dinamo-juniors")

Uzbrucēji: Rolands Vīgners ("Asnieres", Francija), Roberts Bukarts (Rīgas "Dinamo"), Raimonds Vilkoits, Miks Indrašis, Ronalds Cinks, Juris Upītis (visi "Dinamo-juniors"), Gunārs Skvorcovs, Artūrs Mickēvičs (abi "Liepājas metalurgs"), Miks Lipsbergs ("Ozolnieki Juniors"), Ronalds Ķēniņš ("ZSC Lions", Šveice), Edgars Uļeščenko ("Kladno", Čehija), Roberts Maziņš (ASV)

(iekavās klubs vai valsts kuras klubā hokejists spēlē)

kasjauns.lv