U-20 hokejisti zaudē arī Slovākijai
Hokejs
2009. gada 28. decembris, 09:02

U-20 hokejisti zaudē arī Slovākijai

Jauns.lv

Latvijas U-20 hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta A divīzijas turnīrā ļoti neveiksmīgi iesāka maču ar Slovākijas valstsvienību un piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 3:8 (0:5, 2:2, 1:1).

Šajā mačā pirmos vārtus Latvijas izlase zaudēja jau 33.sekundē, vēl pēc piecām minūtēm zaudēja ar 0:3, pēc pirmās trešdaļas ar 0:5, bet pēc spēlētām 33 minūtēm ar 0:7. Atlikušajā mača gaitā Latvijas izlase bija pārāka ar 3:1, bet par uzvaru vairs pacīnīties nespēja.

Šajā mačā divus vārtus Latvijas izlases labā bija Roberts Bukarts, bet vienu reizi precīzi meta Miks Lipsbergs.

Latvijas izlase čempionāta pirmajā mačā ar 0:16 graujoši zaudēja pēdējo piecu gadu pasaules čempionvienībai Kanādai, bet Slovākija pirmajā mačā ar 3:7 piekāpās ASV valstsvienībai.

Savukārt citā otrās kārtas spēlē ASV pārspēja Šveici ar rezultātu 3:0.

Turpmākajos A grupas mačos Latvijas izlase 29.decembrī spēkosies ar ASV, bet priekšsacīkšu turnīru noslēgs 30.decembrī ar cīņu pret Šveici. Grupas spēcīgākā komanda automātiski iekļūs pusfinālā, vēl divas vienības aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet divas vājākās cīnīsies par palikšanu A divīzijā. Latvijas U-20 valstsvienībai izvirzīts uzdevums saglabāt vietu pasaules čempionāta A divīzijā.

LETA/Foto: IIHF