U-20 hokejisti cieš vēl vienu sagrāvi un izkrīt no A divīzijas
Hokejs
2010. gada 3. janvāris, 22:54

U-20 hokejisti cieš vēl vienu sagrāvi un izkrīt no A divīzijas

Jauns.lv

Latvijas U-20 hokeja izlase pasaules čempionāta A mačā par palikšanu augstākajā divīzijā ar 2:10 (0:5, 2:2, 0:3) piekāpās Čehijas vienaudžiem.

Pēc šī mača Latvijas izlase zaudēja cerības saglabāt vietu augstākajā divīzijā.

Kārtējo reizi Latvijas izlase maču iesāka neveiksmīgi un jau pēc spēlētām trīs minūtēm un 31 sekundes nokļuva zaudētājos ar 0:2. Uzreiz izlases galvenais treneris Andrejs Maticins nomainīja vārtsargu Raimondu Ermiču uz Jāni Kalniņu.

Kalniņš vairāk par desmit minūtēm nosargāja savus vārtus neskartus, tomēr vēlāk tāpat ielaida trīs ripas un pēc pirmās trešdaļas Latvijas izlase jau zaudēja ar 0:5. Otrās trešdaļas sākumā Raimonds Vilkoits pretuzbrukumā tieši pēc Kalniņa piespēles vienus vārtus atguva, trešdaļas vidū viņš guva vēl vienus vārtus, tomēr pārējā mačā laukumā dominēja Čehija un svinēja pārliecinošu uzvaru.

Latvijas komanda pārliecinošus zaudējumus piedzīvoja arī iepriekšējās četrās čempionāta spēlēs. Pirmajā mačā Latvija ar 0:16 graujoši zaudēja pēdējo piecu gadu pasaules čempionvienībai Kanādai, otrajā spēlē ar 3:8 piekāpās Slovākijas vienaudžiem, trešajā mačā Latvija ar 1:12 zaudēja arī ASV, bet ceturtajā ar 5:7 atzina Šveices pārākumu. Pēc neveiksmes pret ASV hokejistiem, kļuva skaidrs, ka Latvijas izlase zaudējusi cerības iekļūt ceturtdaļfinālā un cīnīsies par palikšanu A divīzijā.

Tikmēr Čehijas izlase B apakšgrupas ietvaros ar 4:3 pārspēja Somiju, ar 7:1 sagrāva Austriju, bet piekāpās mačos pret Zviedriju (1:10) un Krieviju (2:5).

Kopā ar Latvijas un Čehijas izlasēm par palikšanu A divīzijā cīnās arī Slovākijas un Austrijas komandas. Pēc šī mača Čehijai un Slovākijai jau ir par sešiem punktiem, kas tām praktiski ļauj garantēt vietu augstākajā divīzijā arī nākamajā čempionātā. Austrijai un Latvijai pašlaik punkti vēl nav. Latvija cerības saglabāt vietu augstākajā divīzijā ir zaudējusi, bet Austrijai, lai to paveiktu, ir pārliecinoši jāuzvar gan Slovākija, gan Latvija. Čempionāta pēdējo maču ar Austriju Latvijas izlase aizvadīs naktī no pirmdienas uz otrdienu. Spēle sāksies pusnaktī pēc Latvijas laika.

Latvijas U-20 valstsvienībai pirms čempionāta bija izvirzīts uzdevums saglabāt vietu pasaules čempionāta A divīzijā. Kopumā šī ir trešā reize un otrā pēc kārtas, kad Latvija spēlē pasaules čempionātā augstākajā divīzijā, un visas reizes turnīrs noticis modernā hokeja dzimtenē. Tomēr nākamajā gadā Latvija atgriezīsies pirmajā divīzijā.

LETA/Foto: IIHF