Kambalam 15 punktu uzvarā pār bijušo Butauta klubu
Basketbols

Kambalam 15 punktu uzvarā pār bijušo Butauta klubu

Jauns.lv

Izaicinājuma kausa mačā 15 punktus guva Kaspars Kambala, palīdzot Krasnojarskas “Jeņisej”, kuru trenē Ainars Bagatskis, savā laukumā ar 92:81 pieveikt BK “Doņeck”.

Kambalam 15 punktu uzvarā pār bijušo Butauta klubu...
Kaspars Kambala, kā ierasts, bija viens no Krasnojarskas kluba līderiem uzbrukumā.
Kaspars Kambala, kā ierasts, bija viens no Krasnojarskas kluba līderiem uzbrukumā.

Kambala spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un laukumā kopumā pavadīja 21 minūti un 51 sekundi. Mača protokolā viņam arī četras izcīnītās atlēkušās bumbas, četras kļūdas un četras personiskās piezīmes. Kaspars no spēles realizēja septiņus divpunktu metienus no 11 un vienu no diviem soda metieniem

Klubam “Jeņisej”rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Frederiks Voriks, pa 15 punktiem bez Kambalas guva arī Laionels Čalmers un Vitālijs Djačoks, viesiem 32 punktus guva Entonijs Takers, 16 punktus – Arturs Drozdovs.

Otrajā E grupas spēlē Beļģijas komanda Lježas “elgacom” savā laukumā uzņems Rumānijas klubu Ploješti “Asesoft”. “Jeņisej” komandai šī bija trešā uzvara piecās aizvadītajās spēlēs. Trīs uzvaras ir arī “Belgacom”, divi panākumi – “Doņeck”, viens – “Asesoft” komandai. Pēc divu apļu turnīra, kas beigsies janvārī, divas labākās vienības iekļūs nākamajā kārtā, un 16 komandas atkal tiks sadalītas apakšgrupās pa četrām vienībām.

BK “Doņeck” šīs sezonas sākumā vadīja bijušais “ASK Rīga” lietuviešu treneris Ramūns Butauts, bet pēc neveiksmīgā snieguma viņš atkāpās. Doņeckas klubā šīs sezonas sākumā spēlēja arī vairāki bijušie “ASK Rīga” basketbolisti – Bruno Šundovs, Rikardo Māršs, Andriuss Mažutis un Miļutins Aleksičs, taču tagad komandā ir palicis tikai Aleksičs, kurš aizvadītajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā punktus neguva, bet izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

kasjauns.lv/Foto: enisey.ru