Basketbols
2010. gada 10. janvāris, 23:16

Tiesa skatīs sporta kluba "Barons" maksātnespēju

Jauns.lv

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pirmdien skatīs sporta kluba "Barons" maksātnespējas procesa lietu, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Pieteikumu par kluba maksātnespējas procesa ierosināšanu iesniedza SIA "Arēna Rīga".

Sporta kluba "Barons" prezidents Ivo Zonne aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka iepriekšējā sezonā, kad "Arēna Rīga" kļuva par nu jau vairs neeksistējošā basketbola kluba "ASK Rīga" sponsoriem, "Barons" atteicās savas mājas spēles turpmāk aizvadīt "Arēnā Rīga". "Ir civiltiesisks strīds, kas būtu risināms sarunu vai citā tiesiskā ceļā, taču viņi pieprasījuši ierosināt maksātnespēju un ar mums pat nav mēģinājuši vienoties un uzklausīt," skaidroja Zonne un piebilda, ka klubam maksātnespēja nedraud, un, visticamāk, tomēr beigās abās pusēm nesaskaņas būs jārisina civiltiesiskā ceļā.

Zonne sacīja, ka "Arēnas Rīga" prasības pamatsumma nav liela, "taču ir sarēķināti murgaini līgumsodi". "Baronam" šajā tiesā jau ir viena tiesvedība. Nākamgad 23.martā tiesa paredzējusi skatīt privātpersonas civillietu par parāda piedzīšanu no "Barona".

Pagājušajā sezonā "Barons" Latvijas Basketbola līgā (LBL) ieguva 2. vietu, izšķirošos mačus aizvadot "Daugavas" sporta namā, kur komanda spēlē arī šajā sezonā.

Rīgas Centra rajona tiesa pērn vasarā atzina cita naudas grūtībās nonākušā basketbola kluba "ASK Rīga" maksātnespēju.

BNS