128:78. Dalasas „Mavericks” rekords, Ņujorkas „Knicks” antirekords – video
Basketbols
2010. gada 25. janvāris, 13:56

128:78. Dalasas „Mavericks” rekords, Ņujorkas „Knicks” antirekords – video

Jauns.lv

Aizvadītās nakts NBA spēlē starp Ņujorkas “Knicks” un Dalasas “Mavericks” komandām abi mača dalībnieki sasniedza jaunus kluba rekordus.

Mačs norisinājās leģendārajā “Madison Square Garden” Ņujorkā, kur mājinieki ar 78:128 piekāpās Dalasas “Mavericks” basketbolistiem ar Dirku Novicki priekšgalā, piedzīvojot lielāko zaudējumu mājas spēlēs visā kluba pastāvēšanas vēsturē (kopš 1946. gada). Tomēr “Knicks” basketbolistiem izdevās nepiedzīvot lielāko zaudējumu vispār kluba vēsturē, jo 1960. gadā Filadelfijā pret “76ers” tika zaudēts ar 62 punktu starpību. Savukārt Dalasas “Mavericks” basketbolistiem šī bija lielākā uzvara kluba 30 gadu ilgajā komandas vēsturē. (Iepriekšējais rekords tika fiksēts 1985. gadā pret Goldensteitas “Warriors”, kad dalasieši uzvarēja ar 149:104.)

Šī spēle ir zīmīga arī tāpēc, ka uzvara ar 50 punktu pārsvaru ir pārliecinošākais panākums visā NBA šosezon (iepriekšējais rekords arī piederēja “Knicks” basketbolistiem, kuri pagājušajā mēnesī ar 48 punktu pārsvaru apspēlēja Indianas “Pacers” basketbolistus).

“Viņi vienkārši izrāva mūsu sirdis,” pēc spēles izteicās ņujorkiešu galvenais treneris Maiks d’Antoni.

Graujošajā spēlē uzvarētājiem rezultatīvākie bija vācietis Dirks Novickis un Džeisons Terijs, kuri guva pa 20 punktiem. “Knicks” komandā 14 punktus guva Džareds Džefrijs. Šajā mačā “Mavericks” basketbolisti iztika bez savas pamatsastāva saspēles vadītāja un viena no labākajiem piespēļu devējiem NBA vēsturē Džeisona Kida, kurš mačā nepiedalījās ģimenes problēmu dēļ.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā “Mavericks” ar 29 panākumiem 44 spēlēs atrodas trešajā pozīcijā, bet “Kincks” ar 17 uzvarām 43 spēlēs Austrumu konferencē ieņem desmito vietu.

Spēles interesantākie momenti - video:

kasjauns.lv/Foto: AFP