Gulbis nepārvar Sanhosē ATP turnīra pirmo kārtu
Citi sporta veidi
2010. gada 9. februāris, 09:25

Gulbis nepārvar Sanhosē ATP turnīra pirmo kārtu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nepārvarēja Sanhosē "ATP World Tour 250" sērijas pirmo kārtu, ar 5-7, 4-6 piekāpjoties argentīnietim Leonardo Maijeram.

­

Līdz ar to Gulbis zaudēja jau trešajā spēlē pēc kārtas.

Maču ar servi uzsāka Gulbis un uzvarēja pirmajā geimā. Otrais geims iznāca garš un saspringts, tā laikā Gulbis ieguva četras breikbumbas, tomēr Maijeram izdevās atspēlēties un panākt neizšķirtu 1-1. Kopā otrajā geimā tika aizvadītas vairāk nekā 20 izspēles. Mača turpinājumu tenisisti jau aizvadīja pārliecinošāk pie savām servēm un nākamajos divos geimos servētājs neļāva pretiniekam uzvarēt kaut vienā izspēlē, rezultātam kļūstot 2-2, bet pēc tam cīņa izlīdzinājās un septītajā geimā arī Maijers ieguva breikbumbas iespēju. Vēl trīs beikbumbas Maijers ieguva desmitajā geimā un trešo no tām arī izmantoja, panākot 6-5 un sperot platu soli pretī uzvarai setā. Argentīnietis savu iespēju garām nelaida un triumfēja pirmajā setā ar 7-5. Otro setu pārliecinošāk iesāka Maijers, bet cīņas gaita pamazām izlīdzinājās un astotajā geimā Gulbis ieguva divas breikbumbas iespējas, kuras gan izmantot atkal nespēja. Uz to gan uzreiz sekmīgi atbildēja Maijers un nākamajā geimā uzvarēja jau ar pirmo breikbumbu, panākot 5-4, bet pēc brīža arī 6-4 un noslēdzot maču savā labā.

ATP pasaules rangā Gulbis patlaban ieņem 98. vietu, bet Maijers atrodas 76. pozīcijā. Līdz šim abi tenisisti savā starpā nebija tikušies.

Otrajā kārtā Maijers uzvarētājs, visticamāk, tiksies ar amerikāni Endiju Rodiku, kurš pirmajā kārtā cīnīsies ar kvalifikācijas turnīra veiksminieku, savu tautieti Raileru Dehārtu. ATP rangā Rodiks patlaban ieņem septīto vietu un Sanhosē turnīrā ir izlikts ar pirmo numuru. Rodiks šajā turnīrā ir uzvarējis 2004., 2005. un 2008.gadā.

Gulbis šajā turnīrā spēlēja arī pagājušajā gadā un interesanti, ka toreiz viņš otrajā kārtā tikās tieši ar Rodiku, piedzīvojot zaudējumu ar 3-6, 6-7 (3:7). Līdz ar to latvietim šonedēļ bija jāaizstāv 20 ATP ranga punkti. Tomēr zaudējot pirmajā kārtā Gulbis turnīru beidza bez ATP reitinga punktu nopelnīšanas. Šī iemesla dēļ viņš nākamnedēļ, visticamāk, atkal izkritīs no ATP ranga pirmā simtnieka. Pagājušajā nedēļā latvietis turnīros nepiedalījās, bet pirms tam viņš spēlēja Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā, kurā jau pirmajā kārtā piekāpās argentīnietim Huanam Monako.

LETA/Foto: AFP

­