Sorokins pazaudē biļeti, biatlonisti slēpj patronas somās
2010. gada 9. februāris, 16:11

Sorokins pazaudē biļeti, biatlonisti slēpj patronas somās

Jauns.lv

Otrdienas pusdienlaikā Rīgas lidostā bija sen neredzēta rosība – pilna reģistrācijas zāle ar Latvijas krāsās tērptiem sportistiem, viss nokrauts milzu somām, jo uz Vankūveras ziemas olimpiskajām spēlēm devās Latvijas hokeja izlase un biatlonisti.

Pagāja ilgs laiks, kamēr sportisti reģistrējās lidojumam, jo lidostas darbiniekiem priekšā bija smags darbs – tikt galā ar hokejistu un biatlonistu bagāžu, it sevišķi ar slēpēm, biatlonistu ieročiem un munīciju. Proti, tas nemaz nebija tik viegli bagāžā nosūtīt hokeja nūju un slēpju kaudzes, kā arī pa biatlonistu somām sadalīt šaušanai nepieciešamo munīciju tā, lai sportistu bagāža nepārsniegtu atļautu svaru. Tikmēr prese kāri ķēra pēdējās intervijas pirms olimpiskajām spēlēm, bet tuvinieki atvadījās no olimpiešiem.

 „Noskaņojums ir lielisks. Kā jau vienmēr, esot kopā ar izlasi. Vai pēc pēdējām spēlēm nav noguruma? Esot izlasē, to nejūt, jo pozitīvās emocijas noslāpē vislielāko nogurumu,” portālam kasjauns.lv sacīja Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis. Viņš neslēpa, ka olimpiskās spēles viņam ir kaut kas īpašs. „Ne jau katram dota iespēja tajās piedalīties. Turklāt šīs olimpiskās spēles man būs nozīmīgas, jo šoreiz laikam spēlēšu daudz un daudz kas būs atkarīgs tieši no manis. Tas ir tāds īpašs, vārdos neizsakāms fīlings.” Vaicāts, kāds varētu būt Latvijas izlases sniegums, Edgars Masaļskis pasmaidīja: „Rezultātu neprognozēšu, taču skaidrs ir viens – katrā spēlē cīnīsimies par uzvaru! Nevienam pretiniekam vieglu dzīvi nesolām. Galvenais ir spēlēt ar pilnu atdevi, un tad jau būs labi!”

Arī Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks atzina, ka noskaņojums ir kaujiniecisks. „Esmu priecīgs atkal būt kopā ar savu komandu. Protams, spēlētāji atdevuši daudz emociju pēdējās spēlēs savās komandās, ir noguruši gan psiholoģiski, gan fiziski. Baterijas viņiem ir izlādējušās. Būs smagi. Pat īsti nezinu, kā pareizāk rīkoties, lai uz spēlēm puiši būtu optimālā formā. Bet gan jau viss būs labi!” pirms došanās uz olimpiskajām spēlēm optimistisks bija Oļegs Znaroks.

Latvijas izlases biatlonistam Ilmāram Bricim šīs būs jau sestās olimpiskās spēles, kas ir liels sasniegums pasaules sporta vēsturē. Vaicāts, vai uz olimpiskajām spēlēm nesanāk doties jau kā uz darbu, Ilmārs smēja. „Sestās olimpiskās spēles? Nu nav man svarīgs šis cipars. Ja man tas būtu tik nozīmīgs, tad noteikti piedalītos vēl un vēl. Mani daudz vairāk interesē nevis vienkārši piedalīties, bet gan pacīnīties par labu rezultātu. Pats būtu apmierināts ar vietu pirmajā desmitniekā,” atklāts bija Bricis, kurš arī atzina: kaut arī šīs būs viņam jau sestās olimpiskās spēlēs, tik un tā viņš jūt arī satraukumu. „Protams, ja nebūtu satraukuma, tad kaut kas nebūtu īsti kārtībā. Jo olimpiskās spēles tomēr ir galvenais notikums sportā.”

Kopā ar sportistiem uz Vankūveru lidoja arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. „Noskaņojums ir ļoti pacilāts, un, protams, sirdī ceru, ka būs arī medaļas. Tāpat kā vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā. Turklāt šogad Latvijas olimpiskā delegācijā ir vairāki sava sporta veida līderi – gan šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējs, gan otrās vietas īpašnieki,” piebilda Aldons Vrubļevskis, ar to domājot skeletonistu Martinu Dukuru un Jāņa Miņina bobsleja četrinieka ekipāžu.

Olimpieši izlido uz Vankūveru

Juris Vaidakovs/Foto: Mārtiņš Ziders