Haraldam Silovam olimpiskajā debijā 20. vieta
Haralds Silovs savā mazāk apgūtajā disciplīnā - ātrslidošanā - izcīnīja cienījamo 20. vietu.

Haraldam Silovam olimpiskajā debijā 20. vieta

Jauns.lv

Par Vankūveras olimpisko spēļu čempionu ātrslidošanā 5000 metru distancē sestdien kļuva pašreizējais pasaules čempions Svens Krāmers no Nīderlandes.

Haraldam Silovam olimpiskajā debijā 20. vieta...

Krāmers savā skrējienā distanci veica sešās minūtēs un 14,60 sekundēs, uzrādot jaunu olimpisko rekordu. Pagājušajās olimpiskajās spēlēs 2006.gadā Turīnā Krāmers šajā distancē finišēja otrajā vietā.

Otro vietu izcīnīja Dienvidkorejas sportists Senhūņs Lī, kurš Krāmeram zaudēja 2,35 sekundes, bet pirmo godalgu Krievijai izcīnīja Ivans Skobrjevs, no uzvarētāja atpaliekot par 3,45 sekundēm.

Tikmēr Latvijas sportists Haralds Silovs ierindojās 20. pozīcijā.

Silovs, kurš startēja piektajā skrējienā, savu skrējienu uzsāka ātri un kādu brīdi atradās līderpozīcijā no līdz tam startējušajiem sportistiem. Turpinājumā viņa ātrums bija lēnāks, bet izdevās finišēt pēc sešām minūtēm un 35,69 sekundēm. Tikmēr japānis Šigejuki Dežima, kurš startēja vienā skrējienā ar Silovu, latvietim zaudēja vairāk nekā septiņas sekundes.

Brīdī, kad Silovs finišēja tas bija piektais ātrākais rezultāts, bet līdz sacensību beigām par viņu lēnāk distanci noskrēja tikai divi sportisti, bet krievs Aleksandrs Rumjancevs tika diskvalificēts.

Latvietis 1500 metru distancē startēs pēdējā, sestajā priekšskrējienā. Pēc tam plānots aizvadīt arī pusfināla un fināla skrējienus.

Iepriekš bija plānots, ka Silovs kopā startēs piecās disciplīnās, tomēr pēc jaunākās informācijas zināms, ka saspringtā grafika dēļ latvietis tomēr atteicies no iespējas piedalīties ātrslidošanas 1000 metros.