Artūrs Kulda nosūtīts atpakaļ uz farmklubu
Hokejs

Artūrs Kulda nosūtīts atpakaļ uz farmklubu

Jauns.lv

NHL klubs Atlantas "Thrashers" nosūtīja atpakaļ uz savu farmklubu Čikāgas "Wolves" latviešu aizsargu Artūru Kuldu.

Artūrs Kulda nosūtīts atpakaļ uz farmklubu...

Artūrs Kulda, visticamāk, ir nosūtīts uz AHL, lai gūtu spēļu praksi NHL pārtraukuma laikā.
Artūrs Kulda, visticamāk, ir nosūtīts uz AHL, lai gūtu spēļu praksi NHL pārtraukuma laikā.

Kulda Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadīja divas spēles, no kurām mačā ar Čikāgas "Blackhawks" atzīmējās ar rezultatīvu piespēli.  Spēlē pret "Blackhawks" latviešu hokejists laukumā pavadīja 12 minūtes, bet savā debijas mačā dienu iepriekš pret Minesotas "Wild" Kulda spēlēja deviņas minūtes.

Atlantas komanda pirms Kuldas izsaukšanas bija palikusi tikai ar sešiem aizsargiem, jo savainoti ir Vācijas izlases spēlētājs Kristofs Šūberts un slovāks Boriss Valabiks.

Kulda šo sezonu līdz šim aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Čikāgas "Wolves" un pašlaik viņam ir labākais lietderības koeficients visā līgā. Līdz ar to Kulda kļuvis jau par trešo latvieti, kurš šosezon debitējis NHL - iepriekš Filadelfijas "Flyers" komandā nostiprinājās Oskars Bārtulis.

Latvijas hokeja izlases treneri vēl nav pieņēmuši lēmumu vai uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm Kuldu izsaukt.

NHL kluba Atlantas "Thrashers" vadība Latvijas izlasei izvirzījusi ultimātu - Kulda uz Vankūveru tiks atlaists tikai tad, ja viņam būs garantēta vieta valstsvienības sastāvā. Pagaidām latvietis kopā ar citu aizsargu Oļegu Sorokinu ir komandas rezervistu sarakstā.