Krievu hokeja zvaigzne Ovečkins uz ceļiem mūsu blondīņu priekšā
2010. gada 17. februāris, 16:46

Krievu hokeja zvaigzne Ovečkins uz ceļiem mūsu blondīņu priekšā

Jauns.lv

Vankūveras olimpisko hokeja turnīru Latvijas hokeja izlase uzsāka ar cīņu pret vareno, pasaules hokeja zvaigznēm pārpilno Krievijas komandu. Piedāvājam ieskatīties šīs spēles, kurā mūsējie zaudēja ar 2:8, pirms cīņas gaisotnē.

Spēli noraudzījās kādi 17 000 skatītāju – pārsvarā kanādieši. Vairāki tūkstoši bija Krievijas izlases fanu, bet netrūka arī Latvijas hokeja līdzjutēju, no kuriem liela daļa bija vietējo latviešu. Hokeja maču vēroja arī vairāki mūsu olimpieši, tostarp visi trīs Jāņa Miņina bobsleja četrinieka ekipāžas stūmēji, kuri bija iekārtojušies aiz Krievijas izlases vārtiem. Tomēr tik un tā Latvijas atbalstītāju bija krietnā mazākumā, turklāt mūsējie tribīnēs nesēdēja vienkopus, bet gan izkaisīti pa visu milzīgo arēnu. Tāpēc arī Latvijas fanu atbalsts bija tik vājš un nevienots.

Starp citu, alus arēnā maksā 8 Kanādas dolārus jeb četrus latus, savukārt virtuļus var nopirkt par 4 dolāriem, bet pirms tam jāizstāv rindā. Dārgi, it sevišķi, ja salīdzina ar Latvijas izlases hokejistu dienas naudu, kas, kā vēsta sporta žurnālists Māris Zembergs, ir nieka 7 lati!

Juris Vaidakovs/Foto: Gatis Madžiņš (BNS), Valsts prezidenta kanceleja