Martins Dukurs līderis pēc diviem braucieniem, Tomass pagaidām sestais
Martins Dukurs (attēlā) pēc diviem braucieniem ir līderis, bet arī viņam brālim Tomasam ir lieliskas cerības uz olimpisko medaļu.
2010. gada 19. februāris, 11:55

Martins Dukurs līderis pēc diviem braucieniem, Tomass pagaidām sestais

Jauns.lv

Olimpisko spēļu skeletona sacensībās vīriešiem pēc diviem braucieniem līderpozīcijā atrodas latvietis Martins Dukurs.

Vankūveras olimpisko spēļu skeletona sacensībās vīriešiem pēc pirmajiem diviem braucieniem līderpozīcijā atrodas latvietis Martins Dukurs.

Savukārt otrs Latvijas sportists Tomass Dukurs pašlaik atrodas sestajā vietā.

Martins Dukurs pēc jauna trases rekorda un līderpozīcijas pirmajā braucienā, otrajā uzrādīja otro labāko rezultātu un pēc pirmās dienas otrās vietas īpašnieku Džonu Montgomeriju no Kanādas apsteidz par 0,26 sekundēm. Tikmēr Tomass Dukurs, kurš pēc pirmā brauciena bija astotajā vietā, uzrādīja ceturto labāko rezultātu otrajā braucienā, summā pakāpjoties uz sesto pozīciju. No trešās vietas īpašnieka krieva Aleksandra Tretjakova Tomass Dukurs pašlaik atpaliek tikai par 0,07 sekundēm.

Tretjakovs līderim zaudē 0,84 sekundes, ceturtais ir austrietis Matiass Gugenbergs, kurš Martinam Dukuram zaudē 0,86 sekundes, piekto vietu ieņem brits Kristians Bromlijs, kurš divos braucienos bija vēl par 0,03 sekundēm lēnāks, bet Tomass Dukurs savam jaunākajam brālim zaudē 0,91 sekundi.

Trešais un ceturtais sacensību brauciens tiks aizvadīts piektdien. Trešajam braucienam plānots sākties naktī uz sestdienu plkst.4.20 pēc Latvijas laika, tomēr, kā ziņots, siltā laika dēļ pirmā brauciena sākumu nācās pārcelt par stundu, tāpēc nav izslēgts, ka šāda situācija var atkārtoties arī trešajā braucienā.

Šosezon Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Martins Dukurs izcīnīja pirmo vietu, bet Tomass Dukurs ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Skeletona sacensību tabulas:

LETA/Foto: AFP