Daiļslidotājs Pļuščenko iesniegs protestu, lai iegūtu zelta medaļu
Jevgeņijs Pļuščenko ir gatavs uz visu, lai cīnītos pret, viņaprāt, netaisnību daiļslidotāju vērtēšanā.
2010. gada 22. februāris, 23:12

Daiļslidotājs Pļuščenko iesniegs protestu, lai iegūtu zelta medaļu

Jauns.lv

Krievijas daiļslidotājs Jevgeņijs Pļuščenko ir gatavs cīnīties, lai arī viņam tiktu piešķirta olimpiskā zelta medaļa, sportists pastāstījis aģentūrai "RIA Novosti".

Daiļslidotājs, kurš Vankūverā palika otrais aiz Evana Laisačeka, bija sašutis, ka par viņu nav iestājusies ne Krievijas olimpiskā komiteja, ne Krievijas slidošanas federācija, kuras paziņojušas, ka protestu par vīriešu sacensību rezultātiem nesniegs.

Pļuščenko ir gatavs rakstīt vēstuli, kurā norādītu uz tiesnešu kļūdām. Viņš uzskata, ka aizdomīga tiesāšana bijusi jau īsajā programmā, kur viņš savāca lielāko punktu summu.

Jau izskanējis, ka Pļuščenko ir pārliecināts, ka otrajā vietā viņš palicis nepamatoti, jo atšķirībā no Laisačeka, viņš sacensībās izpildīja četrkāršo lēcienu, kamēr amerikānis neko tādu nespēja. Tiesneši gan domāja citādāk, un Laisačekam piešķīra nedaudz lielāku punktu summu nekā 2006. gada Turīnas olimpisko spēļu čempionam.

"Es gribu cīnīties par medaļu, kuru esmu nopelnījis, taču viens kara laukā nav cīnītājs," sacījis Pļuščenko.

Daiļslidošanā jau bijis precedents, kad olimpiskajās spēlēs pēc protesta iesniegšanas tiek pasniegtas divas zelta medaļas. 2002. gadā Soltleiksitijā to panāca Kanādas pāris Džemija Salle/Deivids Peletjē, kurus atbalstīja gan komanda, gan amatpersonas. Toreiz tika pierādīts, ka tiesneši speciāli ielikuši mazāku atzīmi nekā Krievijas pārim Berežnaja/Siharulidze.

BNS/Foto: AFP