Basketbols
2010. gada 26. februāris, 15:04

FIBA atzinīgi vērtē Liepājas izredzes rīkot U-19 pasaules čempionātu basketbolā

Jauns.lv

FIBA sporta direktors Ļubomirs Kotleba vērtē Liepājas Olimpiskā centra un pilsētas atbilstību U-19 pasaules vīriešu basketbola čempionāta organizēšanai 2011. gadā, pavēstīja Liepājas domes priekšsēdētāja padomniece Ieva Puka.

Ar FIBA sporta direktoru piektdien ticies Liepājas mērs Uldis Sesks. FIBA sporta direktors atzinis, ka, braucot uz Latviju, bijis skeptiski noskaņots par iespējām šeit organizēt pasaules līmeņa un mēroga sporta pasākumus, tomēr redzētais Liepājā viņu esot patīkami pārsteidzis un iepriecinājis. "Liepājas pilsēta un Liepājas Olimpiskais centrs ir saņēmuši manu visaugstāko novērtējumu," uzsvēris Kotleba, paskaidrojot, ka pasaulē redzējis ļoti daudz līdzīgu būvju, tādēļ šāds novērtējums ir objektīvs. Viņš arī norādīja, ka Latviju, tostarp Liepāju, pašlaik vērtē pēc labajām atsauksmēm un ieteikumiem pēc sarīkotā Eiropas basketbola čempionāta sievietēm. Kotleba Liepājā ieradās, lai izvērtētu Liepājas piemērotību U-19 pasaules čempionāta spēļu rīkošanai.

Sesks sarunas gaitā pateicās FIBA sporta direktoram par uzslavām un labajiem vārdiem par Liepāju. Liepājas mērs pauda prieku, ka šī vizīte parāda Latvijas un Liepājas labās iespējas rīkot pasaules mēroga pasākumus, un izteica cerību tikties Liepājā jau čempionāta gaitā, pavēstīja Puka.

Līdz ar FIBA pārstāvi Liepājā bija ieradies arī Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps. Viesus Liepājā pavadīja LBS padomes loceklis un Liepājas domes Sporta pārvaldes priekšnieks Artis Lagzdiņš.

Pašlaik FIBA ir viena no lielākajām pasaules sporta organizācijām, kas apvieno 213 nacionālās basketbola federācijas. Latvija ir viena no astoņām FIBA dibinātājvalstīm. Latvija līdz šim ir veiksmīgi organizējusi Eiropas mēroga basketbola pasākumus - U-16 čempionātu zēniem Rīgā un meitenēm Valmierā, U-20 čempionātu vīriešiem Rīgā un Eiropas čempionātu sievietēm Rīgā, Valmierā un Liepājā. Līdz šim tikai vienu reizi Latvijas basketbola izlase ir piedalījusies U-19 pasaules čempionātā basketbolā vīriešiem, kad 1999. gadā Portugālē ieguva 9.vietu. U-19 pasaules čempionāts ir prestižākās jaunatnes basketbola sacensības, kas pulcē labākos nākamos spēlētājus, trenerus, skautus, aģentus un žurnālistus no visas pasaules. Uz U-19 pasaules čempionāta sarīkošanu pretendē Francija, Latvija un Libāna. Rīkotājus FIBA nosauks 17. aprīlī sanāksmē Puertoriko.

BNS