Citi sporta veidi
2010. gada 12. marts, 23:24

Jaunās F-1 sezonas startā vairāki vēsturiski notikumi

Jauns.lv

Bahreinā, kur ar brīvajiem treniņbraucieniem piektdien startējis Pirmās formulas (F-1) autosacīkšu pasaules čempionāts, pirmo reizi kopš 1999.gada vienās sacensībās piedalās četri pasaules čempioni.

Spānis Fernando Alonso (''Ferrari''), briti Džensons Batons un Lūiss Hamiltons (abi ''McLaren'') un vācietis Mihaēls Šūmahers (''Mercedes''), kas atgriezies trasē pēc trīs sezonu pārtraukuma, uzvarējuši 11 no pēdējiem 12 pasaules čempionātiem.

Pirmo reizi vienā komandā - ''McLaren'' - brauks divu pēdējo sezonu pasaules čempioni - Batons un Hamiltons. Pirmo reizi kopš 1968.gada vienā komandā brauks kopā arī divi pasaules čempioni - briti. Pirms tam ''Lotus'' komandā tie bija leģendārie Grehems Hills un Džims Klārks.

Piektdienas pirmajā brīvo treniņbraucienu sesijā ātrākais bija vācietis Adrians Zutils no ''Force India'' komandas, kurš par 0,183 sekundēm apsteidza Alonso. Šūmahers uzrādīja desmito ātrāko apļa laiku, liecina organizatoru informācija. Sestdien notiks kvalifikācijas braucieni, bet svētdien paredzētas pašas sacīkstes.

BNS