Guntis Ulmanis: Izņemot Hosu, pārējiem ārzemniekiem jādomā par jaunām darbavietām
2010. gada 29. marts, 10:19

Guntis Ulmanis: Izņemot Hosu, pārējiem ārzemniekiem jādomā par jaunām darbavietām

Jauns.lv

Viens no Rīgas ''Dinamo'' akcionāriem, Latvijas eksprezidents Guntis Ulmanis atzīst, ka, izņemot komandas līderi Marselu Hosu, pārējie leģionāri nākamgad Rīgā nepaliks.

Tā Ulmanis sacīja pirmdien LNT raidījumam "900 sekundes". "Es negribu apsteigt laiku, bet pārējiem ārzemniekiem, izņemot Hosu, ir jāpadomā par citām darbavietām," sacīja Ulmanis.

Viņš atzina, ka gan komandas rezultatīvāko spēlētāju Hosu, gan komandas treneri Jūliusu Šupleru noteikti mēģinās pārvilināt uz citām komandām, taču komandas menedžments šobrīd strādājot pie tā, lai viņus, kā arī labākos Latvijas hokejistus komandā noturētu. "Tas, ka viņus mēģinās pārpirkt ir absolūti skaidrs. "Dinamo" vadība šobrīd strādā pie finansu plāna, un mēs darīsim visu, lai komanda uz Latvijas nacionālās izlases bāzes būtu pietiekami spēcīga, atraktīva, emocionāla un to mīlestību, ko esam ieguvuši tautā, domāju, komandai ir jānotur," sacīja Ulmanis.

Ulmanis norādīja, ka komandas vadībai jau esot prātā vairāki ārzemnieki, kuri nākamajā sezonā varētu spēlēt "Dinamo". Komandā tādu būšot ne vairāk par pieciem, sešiem. Īstais hokejistu pāreju laiks sākšoties pēc 1.aprīļa. "Mums jāatrod tādi spēlētāji, kas iekļautos Latvijas izlases modelī," runājot par potenciālajiem ārzemniekiem, sacīja Ulmanis.

Kluba otrajā sezonā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) Rīgas "Dinamo" tika līdz Rietumu konferences pusfinālam, kur martā zaudēja Latvijas izlases galvenā trenera Oļega Znaroka vadītajam Balašihas HK MVD. Līdzjutēju interese par "Dinamo" bija tik iespaidīga, ka biļetes uz komandas mājas spēlēm izslēgšanas turnīrā parasti izpirka aptuveni stundas laikā. Savukārt Slovākijas izlases uzbrucējs Hosa KHL regulārajā čempionātā guva 35 vārtus, atkārtojot līgas iepriekšējās sezonas rezultativitātes rekordu.

BNS