Citi sporta veidi
2010. gada 3. aprīlis, 14:04

Malaizijas "Grand Prix" kvalifikācijā ātrākais Vēbers, Šūmahers sāks no astotās pozīcijas

Jauns.lv

Austrālietis Marks Vebers no ''Red Bull'' komandas sestdien lietū notikušajā kvalifikācijā pirms pirmās formulas (F-1) Malaizijas ''Grand Prix'' izcīņas Sepangas trasē bija ātrākais nodrošinot pirmo starta vietu svētdienas sacīkstē.

Lietus pamatīgi ietekmēja kvalifikācijas norisi. Aiz Vebera viens pēc otra ierindojās četri vācieši. Trešo reizi trīs posmos kvalifikācijā uzvarēja ''Red Bull'' pārstāvis, taču tagad Sebastjans Fetels bija trešais. Otro vietu kvalifikācijā ieguva Niko Rosbergs ar ''Mercedes'', ceturto Adrians Zutils ar ''Force India'', bet piekto - Niko Hilkenbergs ar ''Williams''. Mihaēls Šūmahers ar ''Mercedes'' bija astotais.

Pasaules čempions Džensons Batons r 'McLaren'' bija tikai 17. vietā, pasaules čempionāta līderis spānis Fernando Alonso ar ''Ferrari'' - 19., brits Lūiss Hamiltons ar ''McLaren'' - 20. un brazīlietis Felipe Masa ar 'Ferrari'' - 21.

Pēc diviem pirmajiem posmiem vadībā ar 37 punktiem ir Alonso, kuram seko Masa (33), Batons (31), Hamiltons (23) un Rosbergs (20).

BNS