2010. gada 5. aprīlis, 14:28

Slovāku hokejists Štumpels spēlēs Minskas "Dinamo"

Jauns.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Baltkrievijas klubs Minskas "Dinamo" sastāvu pastiprinājis ar pieredzējušo slovāku uzrucēju Jozefu Štumpelu, vēsts laikraksts "Sport-Ekspress".

Pēdējās divas sezonas Štumpels pārstāvēja Kazahstānas klubu Astanas "Baris", kura rindās kopumā aizvadīja 105 spēles KHL čempionātā, gūstot 24 vārtus un izdarot 65 rezultatīvas piespēles. Štumpelam beidzās līgumsaistības ar "Baris" komandu, līdz ar to 37 gadus vecais uzbrucējs pievienojās Minskas "Dinamo".

Karjeras laikā Štumpels ir spēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Bostonas "Bruins", Losandželosas "Kings" un Floridas "Panthers" komandas. Slovākijas izlases rindās Štumpels ir piedalījies vairākās olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos. 2002.gadā Štumpels kopā ar Slovākijas valstsvienību kļuva arī par pasaules čempionu.

Minskas "Dinamo" jauno galveno treneri šonedēļ tika apstiprināts čehu speciālists Mareks Sikora, kurš kopš pagājušā gada maija bija Krievijas kluba Jekaterinburgas "Avtomobilist" galvenais treneris. Sikoras vadībā Jekaterinburgas klubs jau savā KHL debijas sezonā spēja iekļūt Gagarina kausa izcīņas turnīrā.

Šīs sezonas KHL regulārajā čempionātā Minskas "Dinamo" komanda ar diezgan spēcīgu sastāvu ieņēma pirmspēdējo, 11.vietu Rietumu konferencē un neiekļuva Gagarina kausa izcīņā. Gagarina kausa izcīņas turnīrā Minskas "Dinamo" komandai neizdevās iekļūt arī pagājušajā sezonā.

LETA