2010. gada 5. aprīlis, 21:29

"Lokomotiv" sagrauj Znaroka un Vītoliņa trenēto MVD. "AK Bars" soļa attālumā no fināla

Jauns.lv

KHL Gagarina kausa Rietumu konferences finālsērijas ceturtajā mačā pirmdien Balašihas MVD, kuru vada Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš ar rezultātu 1:6 (0:1, 1:1, 0:4) izbraukumā zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv".

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

Šajā mačā rezultātu 15.minūtē atklāja "Lokomotiv" uzbrucējs Aleksejs Mihnovs, bet pēc nospēlētām 56 sekundēm otrajā trešdaļā Martins Štrbaks izlīdzināja rezultātu. Spēles 29.minūtē Aleksandrs Gaļimovs "Lokomotiv" komandu vēlreiz izvirzīja vadībā ar 2:1, un ar šādu rezultātu arī noslēdzās otrā trešdaļa. Trešajā trešdaļā "Lokomotiv" desmit minūšu laikā guva četrus bezatbildes vārtus un ieguva izšķirošo pārsvaru, ko MVD hokejistiem nebija pa spēkam atspēlēt. Vēl "Lokomotiv" rindās divus vārtus guva Rihards Zedņiks, bet pa reizei precīzi bija arī Zbineks Irgls un Ivans Tkačenko.

Sērijas pirmajās divās spēlēs, kas abas notika Balašihā, uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pagarinājumi. Pirmajā mačā MVD uzvarēja ar rezultātu 3:2, bet otrajā spēlē "Lokomotiv" komanda bija pārāka ar 2:1. Savukārt trešajā mačā MVD izbraukumā uzvarēja ar 6:4. Sērijas piektais mačs notiks trešdien Balašihā.

Konferences pusfinālā MVD ar 4-1 pārspēja Rīgas "Dinamo" vienību, bet "Lokomotiv", kuru vada bijušais Latvijas izlases treneris Pjotrs Vorobjovs, ar 4-2 pieveica Maskavas "Spartak" komandu.

Austrumu konferences finālā Kazaņas "Ak Bars" savā laukumā ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Ufas "Salavat Julajev", sērijā izvirzoties vadībā ar 3:0. Mājinieki trešajā periodā atspēlēja divu ripu deficītu, bet pagarinājuma devītajā minūtē Ņikita Aleksejevs guva uzvaras vārtus. Sērijas ceturtā spēle otrdien atkal notiks Kazaņā.

LETA