Futbols
2010. gada 9. aprīlis, 21:19

Ukrainai doti divi mēneši, lai pārliecinātu par iespējām rīkot Eiropas čempionātu futbolā

Jauns.lv

Eiropas Futbola federāciju apvienības (UEFA) prezidents Mišels Platinī Ukrainai deva divus mēnešus, lai pārliecinātu par savām spējām rīkot 2012.gada Eiropas futbola čempionāta finālturnīru.

"Nākamo divu mēnešu laikā viņiem jāparāda spēcīgas progresa pazīmes," Platinī izteicās pēc tikšanās ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču.

"Tas nav ultimāts," Platinī izteicās, piebilstot, ka Janukovičs zina, ka nepieciešams vēl daudz strādāt. Platinī izteica cerību, ka visas četras plānotās Ukrainas pilsētas būs spējīgas sarīkot turnīra mačus, bet uzsvēra, ka iespējama arī situācija, kad Polijā turnīrs risinās arī tikai divās pilsētās.

Eiropas čempionātu Ukrainai plānots rīkot kopā ar Poliju. UEFA jau ilgstoši Ukrainai draud ar spēļu rīkošanas tiesību atņemšanu.

Ukraina plāno šogad čempionāta finālturnīra infrastruktūras attīstībā ieguldīt 26 miljardus grivnu (1,7 miljardus latu). Ukrainā Eiropas čempionātam plānots risināties Kijevā, Ļvovā, Doņeckā un Harkovā. Savukārt Polijā sacensības notiks Varšavā, Poznaņā, Vroclavā un Gdaņskā.

2012. gada Eiropas futbola čempionāts norisināsies no 9.jūnija līdz 1.jūlijam.

LETA