Basketbols
2010. gada 10. aprīlis, 17:02

NBA basketbolists Arenass sācis izciest brīvības atņemšanas sodu par šaujamieroča ienešanu ģērbtuvē

Jauns.lv

NBA kluba Vašingtonas "Wizards" aizsargs Džilberts Arenass piektdien labošanas iestādē sāka izciest brīvības atņemšanas sodu par šaujamieroča ienešanu komandas ģērbtuvē.

Arenasam 30 dienu jāpavada speciālā labošanas iestādē, kur cietumnieki nonāk pirms došanās brīvībā. Divas dienas Arenass pavadīja arī Montgomerijas grāfistes cietumā medicīniskās pārbaudes dēļ un dažādu formalitāšu nokārtošanai.

NBA Arenasu par pārkāpumu diskvalificēja līdz sezonas beigām, jo šaujamieroča ienešanu ģērbtuvēs aizliedz kolektīvais darba līgums. Ieroču nonākšanu ģērbtuvēs basketbolists skaidroja ar to, ka šaujamos nevarēja atstāt mājās, kur ir bērni. Savukārt ieroču cilāšanu komandas biedru priekšā Arenass atzina par kļūmīgu soli.

Ar savu advokātu starpniecību izplatītajā paziņojumā Arenass iepriekš izprotoši novērtēja savu diskvalifikāciju un janvārī atvainojās par NBA un komandas tēlam nodarīto zaudējumu. Arenasam arī noteikts divu gadu pārbaudes laiks, viņam jānostrādā 400 stundu sabiedriskos darbos, kā arī jāsamaksā 5000 dolāru sods.

BNS