Pikē noliedz vidējā pirksta rādīšanu Spānijas himnas laikā. VIDEO
Pikē par saviem pirkstiem: "Nemeklēsim sazvērestības, kur tās nav, un centīsimies kopā uzvarēt Eiropas čempionātā." Zīmīgi, ka Pikē aizstāv Katalonijas neatkarību.
2016. gada 22. jūnijs, 11:47

Pikē noliedz vidējā pirksta rādīšanu Spānijas himnas laikā. VIDEO

Jauns.lv

Katalonijas neatkarību aizstāvošais Spānijas izlases futbolists Herards Pikē noliedz, ka otrdien pirms Eiropas čempionāta spēles kameru priekšā rādījis vidējo pirkstu laikā, kad skan valsts himna.

Pirms spēles, kā ierasts, himnas laikā operators devās gar visiem futbolistiem un Pikē parādīja vidējo pirkstu.

"Nacionālās himnas laikā krakšķināju pirkstus," Pikē ierakstīja tviterī pēc mača, kurā Spānija ar 1:2 piekāpās Horvātijai. "Nemeklēsim sazvērestības, kur tās nav, un centīsimies kopā uzvarēt Eiropas čempionātā."

"Nekad nevarētu necienīt himnu. Domāju, ka jūs pazīstiet mani," Pikē vēlāk stāstīja žurnālistiem. "Esam ieradušies, lai uzvarētu Eiropas čempionātā. Madride un Barselona dažreiz ir šķirtas, bet tagad visi esam šeit, lai uzvarētu turnīrā."

Pikē ikdienā spēlē Spānijas čempionē "Barcelona", kas ir pazīstama kā karstasinīga Katalonijas reģiona neatkarības aizstāvētāja.

Tikmēr pēc Spānijas futbola izlases zaudējuma Horvātijai kļuva zināms, ka jau astotdaļfinālā gaidāms iepriekšējā finālturnīra titula mača atkārtojums, jo pašreizējai čempionei būs jāmērojas spēkiem ar Itāliju.

Pikē himnas laikā parāda vidējo pirkstu - video: LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video