Futbols
2010. gada 20. aprīlis, 18:02

Vācijas futbola izlases pamatvārtsargs Adlers salauzis ribas

Jauns.lv

Vācijas futbola izlases pamatvārtsargs Renē Adlers treniņā lauzis ribas, un tas var apdraudēt viņa dalību šovasar plānotajā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

25 gadus vecais vārtsargs pārstāv Leverkūzenes "Bayer" komandu, un viņš Vācijas izlasē aizvadījis deviņas spēles. Tomēr Adleram operācija nebūs nepieciešama, tāpēc viņš pats ir noskaņots optimistiski.

Plānots, ka Adlers par vietu izlases sastāvā cīnīsies ar Gelzenkirhenes "Schalke 04" komandas vārtsargu Manuelu Neueru un Timu Vīzi no Brēmenes "Werder" komandas. Tomēr tieši Adlers tiek minēts kā galvenais pretendents uz pamatvārtsarga vietu.

2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Vācija spēlēs vienā apakšgrupā ar Austrālijas, Serbijas un Ganas komandām.

Iepriekš par Vācijas izlases pamatvārtsargu tika uzskatīts kluba "Hannover 96" vārtsargs Roberts Enke, tomēr viņš pagājušā gada 10. novembrī izdarīja pašnāvību, paskrienot zem vilciena.

Pēc tam, kad pēc 2008.gada Eiropas čempionāta finālturnīra par karjeras beigšanu paziņoja ilggadējais valstsvienības pamatvārtsargs Jenss Lēmans, neviens no vācu vārtsargiem nespēja iegūt pamatvārtsargu vietu. Tomēr pagājušā gada sākumā to izcīnīja tieši Enke. Arī Enke izlasē bija aizvadījis tikai astoņas spēles, bet Vīze un Neuers katrs piedalījies tikai divos mačos.

Līdz ar to Adlers nevarēs palīdzēt arī "Bayer" komandai, kas gan faktiski ir zaudējusi cerības cīnīties par Vācijas čempionu titulu. Trīs kārtas pirms turnīra beigām "Bayer" atrodas ceturtajā vietā, līdervienībai Minhenes "Bayern" zaudējot piecus punktus.

LETA