Latvijas hokeja izlase pirmajā pārbaudes spēlē pārliecinoši pieveic Franciju
Mārtiņš Cipulis bija viens no pamanamākajiem laukumā un guva divus vārtus.
Hokejs
2010. gada 21. aprīlis, 22:29

Latvijas hokeja izlase pirmajā pārbaudes spēlē pārliecinoši pieveic Franciju

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, pirmajā pārbaudes spēlē trešdien "Arēnā Rīga" ar 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) uzvarēja Francijas valstsvienību.

Latvijas izlases labā divus vārtus guva Mārtiņš Cipulis, vēl pa reizei precīzi bija Mārtiņš Karsums un Herberts Vasiļjevs.

Pirmās trešdaļas sākumā iniciatīva piederēja Latvijas izlasei, un labas iespējas gūt vārtus bija Andrim Džeriņam, Vasiļjevam un Karsumam, tomēr Francijas komandas vārtus teicami sargāja Fabriss Lanrī. Trešdaļas otrajā pusē pāris bīstamus momentus izveidoja arī viesi un savu meistarību nācās demonstrēt Masaļskim, tomēr mača 14. minūtē arī viņš bija bezspēcīgs, kad Latvijas hokejistu nesaprašanos savu vārtu priekšā izmantoja Leveks, kurš atklāja mača rezultātu. Turpinājumā Francijas izlasei bija vēl pāris iespējas gūt vārtus, taču tās palika neizmantotas.

Otrajā trešdaļā Latvijas izlase spēlēja daudz aktīvāk un pirmajās minūtēs izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, kas ātri vien deva vēlamo rezultātu. Mača 27. minūtē pēc skaistas Aleksandra Ņiživija piespēles Cipulis izlīdzināja rezultātu, bet pēc sešām minūtēm Cipulis guva savus otros vārtus šajā mačā un izvirzīja Latviju vadībā ar 2:1. Pēc gūtajiem vārtiem laukuma saimnieki neapstājās un pusotru minūti pirms otrās trešdaļas beigām Latvijas izlase skaisti izspēlēja skaitlisko vairākumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Karsums - 3:1.

Trešajā trešdaļā Lanrī vietu Francijas izlases vārtos ieņēma Edijs Ferī. Mača pēdējās 20 minūtēs spēles gaita bija kļuvusi daudz mierīgāka, un abas komandas izveidoja tikai pāris kaut cik bīstamus uzbrukumus. Trešdaļas pēdējās minūtēs neliels pārsvars bija Latvijas hokejistiem, kuriem līdz spēles izskaņai izdevās gūt vēl vienus vārtus, kad nepilnas divas minūtes pirms mača beigām eleganti izspēlēto vairākumu realizēja Vasiļjevs.

Par šī mača labākajiem spēlētājiem tika nosaukti Cipulis un Tedijs da Kosta.

Francijas izlasei Rīgā bija plānots ierasties jau otrdien, tomēr vakardienas "airBaltic" avioreiss no Parīzes tika atcelts. Francijas hokejisti Rīgā ieradās tikai nepilnas divas stundas pirms spēles, līdz ar to pēc abu komandu savstarpējās vienošanās mačā sākums tika pārcelts par 45 minūtēm. Ceturtdien abas komandas tiksies vēlreiz.

Latvijas hokeja izlasi trešdienas spēlē vadīja arī galvenais treneris Oļegs Znaroks un viņa palīgs Harijs Vītoliņš, kuru trenētā Balašihas MVD komanda pašlaik turpina cīņu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālturnīrā. Savukārt uz ceturtdien plānoto otro maču paliks tikai Vītoliņš.

Šī Latvijas izlasei bija pirmā pārbaudes spēle, gatavojoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam. Pēc spēlēm ar Franciju Latvijas izlasei atliks vēl četras pārbaudes spēles - 29. un 30. aprīlī savā laukumā ar Baltkrieviju, 2. un 3.maijā izbraukumā ar Slovākiju. Pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 23. maijam risināsies Vācijā, Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādas, Šveices un Itālijas valstsvienībām. Pirmo maču Latvija aizvadīs 8. maijā ar Šveices izlasi.

LETA/Foto: LETA