Latvija vēlreiz pieveic Franciju. Skandalozais Raitums nostāv „sausā”
Pirms nepilna gada Mārtiņš Raitums vēl bija Gaiļezera reanimācijā pēc uzdzīves un tikko izcietis divu gadu nosacītu cietumsodu. Atliek cerēt, ka talantīgais hokejists ir izdarījis secinājumus.
Hokejs
2010. gada 22. aprīlis, 21:49

Latvija vēlreiz pieveic Franciju. Skandalozais Raitums nostāv „sausā”

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, arī otrajā pārbaudes spēlē pieveica Francijas valstsvienību šoreiz ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Spēles rezultātu 14. minūtē atklāja Roberts Bukarts, bet mača izskaņā ripu tukšos vārtos raidīja Andris Džeriņš.

Spēli abas komandas iesāka ar vairākiem bīstamiem momentiem. Latvijas izlasē sākotnēji bīstamākos no tiem izveidoja Bukarts. Pēc Roberta Jekimova pārkāpuma septītajā minūtē Latvijas izlase palika mazākumā, bet pat tajā Armands Bērziņš un Miķelis Rēdlihs spēja izveidot bīstamu pretuzbrukumu. Turpinājumā Latvijas izlase uzbruka arvien aktīvāk, un tas arī vainagojās ar panākumu, kad 14.minūtē pēc Jēkaba Rēdliha piespēles ātrajā uzbrukumā rezultātu atklāja Bukarts, kā arī noslēdzās pirmā trešdaļa. Otrajā trešdaļā Latvijas izlases pārsvars vairs nebija tik nospiedošs, tomēr joprojām latviešiem piederēja pārsvars. Arī šo 20 minūšu laikā Latvijas izlasei bija vairākas iespējas gūt vārtus, bet 13.minūtē Mārtiņš Karsums pat raidīja ripu pa vārtu stabiņu. Tomēr šajā trešdaļā precīzi metieni tā arī netika izpildīti un Latvijas izlase saglabāja vadību ar rezultātu 1:0. Pēdējā trešdaļā Latvijas izlasei pārsvars vairs praktiski nebija un brīžiem iniciatīva pat piederēja francūžiem, kas izraisīja skatītāju svilpšanu, tomēr rezultāts mainījās tikai minūti pirms spēles beigām, kad francūži jau bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju - sekmīgi aizsardzībā nospēlēja Džeriņš un izslidoja viens pret tukšiem vārtiem, dubultojot Latvijas izlases pārsvaru.

Šajā mačā Latvijas izlases vārtus sargāja sezonu Lielbritānijas čempionātā aizvadījušais Mārtiņš Raitums, kurš nostāvēja „sausā” un tika atzīts par labāko spēlētāju Latvijas izlasē.

Šīs dienas mačā nepiedalījās Aleksandrs Ņiživijs, Herberts Vasiļjevs un Mārtiņš Cipulis, bet iespēja tika dota jaunajiem spēlētājiem. Tomēr šajā mačā piedalās uzbrucējs Miķelis Rēdlihs, kurš abu komandu pirmajā pārbaudes spēlē trešdien nespēlēja nelielu veselības problēmu dēļ. Tāpat šī vakara mačā nespēlēja Lauris Dārziņš, līdz ar to otrajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Armandu Bērziņu un Miķeli Rēdlihu spēlēja Kaspars Saulietis, kurš iepriekš atradās rezervistu sarakstā. Šajā maiņā aizsargu pārī bija iekļauti Guntis Galviņš un Aleksandrs Jerofejevs.

Pie Latvijas izlases vadības stūres šoreiz nebija treneru Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa, kuru vadītajai Balašihas MVD komandai piektdien jāaizvada piektā spēle Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijā, bet valstsvienību vada komandas ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Abas komandas tikās arī trešdien un šajā spēlē Latvijas izlase uzvarēja ar 4:1 (0:1, 3:0, 1:0). Divus vārtus uzvarētājiem guva Mārtiņš Cipulis, bet vēl pa reizei precīzi bija arī Mārtiņš Karsums un Herberts Vasiļjevs.

Traumu dēļ Latvijas izlasei pasaules čempionātā nevarēs palīdzēt Krišjānis Rēdlihs un, visticamāk, nespēlēs arī Ģirts Ankipāns.

Jau iepriekš bija zināms, ka Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt vēl vairāki aizsargi - veselības problēmu dēļ šajā pavasarī valstsvienībā nespēlēs Rodrigo Laviņš, bet karjeru izlasē beidzis cits aizsargs Oļegs Sorokins. Tāpat pasaules čempionātā nespēlēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Dalasas "Stars" aizsargs Kārlis Skrastiņš, kurš pēc NHL sezonas noslēguma jau ir sācis atgūties no daudzajām traumām. Līdz ar to no aizsargiem, kas februārī piedalījās Vankūveras olimpiskajās spēlēs, izlasei šobrīd ir pieejami tikai Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis un Guntis Galviņš. Savukārt Oskars Bārtulis turpina sezonu NHL klubā Filadelfijas "Flyers".

Pēc spēlēm ar Franciju Latvijas izlasei atlikušas vēl četras pārbaudes spēles - 29. un 30. aprīlī savā laukumā ar Baltkrieviju, bet 2. un 3. maijā izbraukumā ar Slovākiju. Pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 23.maijam risināsies Vācijā, Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādas, Šveices un Itālijas valstsvienībām. Pirmo maču Latvija aizvadīs 8.maijā, tiekoties ar Šveices komandu.

LETA/kasjauns.lv/Foto: LETA