Latvijas hokeja izlase asumiem bagātā spēlē pieveic Baltkrieviju
Hokejs
2010. gada 29. aprīlis, 21:50

Latvijas hokeja izlase asumiem bagātā spēlē pieveic Baltkrieviju

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase savā trešajā pārbaudes spēlē, gatavojoties pasaules čempionātam Vācijā, ceturtdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 3:2 (0:0, 2:0, 1:2) uzvarēja Baltkrievijas izlasi.

Otrās trešdaļas ceturtajā minūtē Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Roberts Bukarts, bet 36.minūtē Kaspars Daugaviņš pēc Jēkaba Rēdliha piespēles ar skaistu metienu dubultoja mūsu izlases pārsvaru. Savukārt spēles pēdējā periodā Baltkrievijas izlase nepilnu divu minūšu laikā panāca izlīdzinājumu pēc precīziem Aleksanda Rjadinska un Sergeja Demagina metieniem. Tomēr Jēkabs Rēdlihs spēles 50.minūtē atguva vadību Latvijas izlasei. Kā izrādījās vēlāk, tie bija uzvaras vārti. Spēles sākumā laba iespēja atklāt rezultātu jau spēles otrajā minūtē izgājienā uz vārtiem bija Robertam Jekimovam, taču šoreiz veiksmīgāks bija Baltkrievijas izlases vārtsargs Andrejs Mezins. Neilgi pēc tam mūsu hokejisti arī nespēja izmantot skaitlisko vairākumu.  Trešdaļas pirmās desmit minūtes aizritēja kopumā līdzīgā cīņā, ar nelielu Latvijas izlases pārsvaru. Vienreiz no vārtu zaudējuma mūsu izlasi glāba Edgars Masaļskis pēc baltkrieva Mihaila Grabovska metiena no vārtu priekšas. 

Pirmās trešdaļas otrajā pusē vēlreiz laba iespēja panākt vadību bija Jekimovam, bet jau nākamajā baltkrievu pretuzbrukumā pēc Dmitrija Meleško metiena lielisks vārtos atkal bija Masaļskis. Perioda turpinājumā Latvijas izlase neizmantoja vēl vienu skaitlisko vairākumu, bet pēc tam mūsu hokejistiem pašiem nācās spēlēt mazākumā pēc Jēkaba Rēdliha noraidījuma. Tomēr pēc 20 spēlētām minūtēm rezultāts palika neatklāts.  Otrās trešdaļas sākumā Bukarts atklāja rezultātu ar precīzu metienu no vārtu priekšas pēc Jura Štāla un Oskara Cibuļska piespēlēm. Zīmīgi, ka vēl pirms vārtu guvuma mača tiesnesis jau bija paguvis fiksēt pretinieku noteikumu pārkāpumu, taču uz noraidīto spēlētāju soliņa viesu hokejists nemaz nepaguva doties.  Uzreiz pēc tam Latvijas izlase gan arī ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā, bet gandrīz paši zaudēja vārtus, kad baltkrievu hokejists aizskrēja izgājienā pret Masaļski, kurā uzvarēja pēdējais.  Perioda turpinājumā Latvijas hokejisti nerealizēja vēl vienu skaitlisko vairākumu, kas kopumā Latvijas izlasei bija jau ceturtais visā mačā, bet piecas minūtes pirms trešdaļas beigām Daugaviņš panāca 2:0.

Kopumā otrās mača 20 minūtes ritēja ar nelielu Latvijas izlases pārsvaru. Bīstami momenti pie baltkrievu vārtiem radās arī pēc Roberta Jekimova un Gunta Galviņa metieniem.  Trešā trešdaļa Latvijas izlasei sākās nepatīkami, jo savainojumu kādā spēles epizodē guva Jēkabs Rēdlihs, bet vēlāk varēja turpināt spēli.  Baltkrievi sāka spēlēt arvien agresīvāk mūsu aizsardzības zonā un Masaļskim vairākas reizes bija jāglābj Latvijas izlase no vārtu zaudējuma. Taču spēlējot skaitliskajā vairākumā Baltkrievijas izlase panāca savu, jo ar precīzu un spēcīgu metienu viesu aizsargs Rjadinskis samazināja rezultātu starpību, bet neilgi pēc tam nekļūdīgi meta arī Demagins. Mačs kļuva asāks, tāpēc likumsakarīga bija Jāņa Sprukta un Vladimira Deņisova dūru cīņa pēc kuras latviešu hokejists saņēma 2+2 minūšu noraidījumu un vēl vairāki sekojošie noteikumu pārkāpumi neilgā laika sprīdī.  Tomēr veiksme izrādījās Latvijas izlases sabiedrotā, jo mača pēdējās trešdaļas vidū Jēkabs Rēdlihs guva vārtus, kad kopā ar Štālu izskrēja divi pret vienu Baltkrievijas izlases aizsargu un pārspēja Mezinu. Rezultatīva piespēle arī Sergeja Pečuras rēķinā.  Vēl viens bīstams moments pie Mezina vārtiem izveidojās dažas minūtes pirms mača beigām pēc Mārtiņa Karsuma un vēlāk arī Cibuļska metiena, bet baltkrievu centieni panākt izlīdzinājumu bija nesekmīgi.

Latvijas izlasē par labāko spēlētāju tika atzīts Juris Štāls, bet Baltkrievijas valstsvienībā - Demagins.

Latvijas izlases vārtus sargāja Masaļskis.  Tikmēr atpūta tika dota Herbertam Vasiļjevam, Aleksandram Ņiživijam, Mārtiņam Cipulim, Miķelim Rēdliham un Laurim Dārziņam.

Piektdien abas komandas tiksies atkārtoti. Spēle sāksies plkst.19.30.

Kā ziņots, trešdien no Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksta tika svītroti uzbrucēji Ronalds Cinks un Elviss Želubovskis, kuri līdz ar to nespēlēs pasaules čempionātā.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas komanda aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Francijas izlasi. Pirmajā spēlē Latvijas izlase uzvarēja ar 4:1, bet dienu vēlāk bija pārāka ar 2:0. 

Pēc spēlēm ar Baltkrieviju Latvijas izlasei būs atlikušas vēl divas pārbaudes spēles - 2. un 3.maijā izbraukumā ar Slovākiju.  Pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 23.maijam risināsies Vācijā, Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā kopā ar Kanādas, Šveices un Itālijas valstsvienībām. Pirmo maču Latvija aizvadīs 8.maijā, tiekoties ar Šveices komandu.

LETA/Foto: LETA