Citi sporta veidi
2010. gada 29. aprīlis, 23:31

Latvijas olimpiskās vienības sastāvā nebūs neviena biatlonista

Jauns.lv

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dalībnieku sapulce nolēma, ka 2010./2011. gada sezonā ziemas sporta veidos A sastāvā būs desmit sportistu, informēja LOV sporta un zinātnes daļas vadītāja Marita Vilciņa.

LOV dalībnieku sapulce izvērtēja ziemas sporta veidu sportistu sasniegumus pagājušajā olimpiskajā sezonā un nosauca A un B sastāvus 2010./2011.gada sezonai. LOV sastāvos tika uzņemti piecu sporta veidu 22 pārstāvji, kas bija izpildījuši LOV atlases kritērijus 2009./2010.gada sacensību sezonā.

A sastāvā būs bobslejisti Edgars Maskalāns, Daumants Dreiškens, Jānis Miņins, Oskars Melbārdis, Intars Dambis, kamaniņu braucēji Andris Šics un Juris Šics, skeletonisti Martins Dukurs un Tomass Dukurs, šorttrekists Haralds Silovs. B sastāvā iekļauti 12 sportisti - bobslejisti Mihails Arhipovs, Raivis Broks, Pāvels Tulubjevs, kamaniņu braucēji Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Mārtiņš Rubenis, Maija Tīruma, Andrejs Bērze, Uldis Logins, Inārs Kivlenieks, snovbordists Toms Vasins un šorttrekists Jēkabs Saulītis.

Sportistu līdzfinansējuma apmērs un kārtība tiks noteikti individuāli pēc mācību-treniņu darba tāmju, sacensību kalendāra un treniņu plānu iesniegšanas. Tuvākajā laikā ar attiecīgo sporta veidu federācijām tiks noslēgti līgumi, lai no maija varētu sākt finansēt sportistu gatavošanos nākamajai sacensību sezonai. Saskaņā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejā apstiprinātajiem kritērijiem sportistu un treneru stipendiju (pabalstu) noteikšanai par augstiem sasniegumiem sportā LOV A sastāva astoņi sportisti saņems maksimālo 1000 latu stipendiju, bet pārējie A un B sastāvu atlēti - robežās no 200 līdz 650 latiem mēnesī. Šajā programmā plānotas stipendijas arī panākumus guvušo sportistu treneriem - 1500 latu mēnesī.

BNS