Basketbols
2010. gada 5. maijs, 22:04

BK "Ventspils" atlaiž galveno treneri Porapatu

Jauns.lv

Pagājušās sezonas Latvijas čempionvienība basketbolā "Ventspils" trešdien no galvenā trenera amata atlaida horvātu speciālistu Silvano Poropatu, vēsta vienības mājaslapa internetā.

Līdz šīs sezonas beigām "Ventspils" komandu vadīs līdzšinējais Poropata asistents Guntis Endzels. Interesanti, ka informācija par Poropata atbrīvošanu no amata sākotnēji parādījās jau pa dienu, taču pāris minūtes vēlāk tā tomēr tika izņemta no "Ventspils" vienības oficiālās mājaslapas internetā, līdz trešdien vakarā tā atkal tika atjaunota.

Poropats no galvenā trenera amata tika atlaists, jo "Ventspils" komanda nespēja iekļūt Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālā. Kā ziņots, pusfināla sērijā ventspilnieki ar 2-3 piekāpās "VEF Rīga" vienībai. "Ventspils" vadība uzskata, ka Poropats neizpildīja sezonas galveno uzdevumu - cīnīties un iegūt LBL čempiona titulu. Tāpat horvātu speciālistam tika uzticēta arī komandas komplektācija un leģionāru izvēle, kura kopumā tiek uzskatīta par neveiksmīgu.

Tāpat "Ventspils" kluba vadību neapmierināja Poropata spēļu vadīšanas stils un vāja spēlētāju mobilizācija svarīgām sezonas spēlēm, kas tiek uzskatīti par galvenajiem zaudējuma iemesliem.

38 gadus vecais Poropats "Ventspils" komandu vadīja no šī gada janvāra, kad galvenā trenera amatu pārņēma no Agra Galvanovska. LBL pirmās divīzijas spēļu sērijā par trešo vietu "Ventspils" cīnīsies ar komandu "Valmiera". Sērijas līdz trijām uzvarām pirmais mačs notiks ceturtdien Ventspilī.

Kā ziņots, Poropats laikā no 2004. līdz 2008.gadam bija Vācijas pirmās līgas komandas "Ludwigsburg" galvenais treneris. Poropata vadībā "Ludwigsburg" spēja iekļūt Vācijas pirmās līgas čempionāta pusfinālā, kas bija labs sasniegums klubam, kurš mērķtiecīgi centās nonākt Vācijas pirmajā līgā. 2008.gada vasarā Poropats pameta darbu klubā "Ludwigsburg" un gadu veltīja atpūtai, paralēli studējot basketbola zinības. Horvātu speciālists ir stažējies Itālijas vienībā Romas "Lottomatica" un Stambulas "Fenerbahce Ulker" no Turcijas.

LETA