Citi sporta veidi
2010. gada 8. maijs, 20:42

"Red Bull" piloti izcīna dubultuzvaru Spānijas "Grand Prix" kvalifikācijas sacensībās

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) šīs sezonas piektā posma - Spānijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien uzvarēja "Red Bull" pilots Marks Vēbers, bet otru ātrāko apļa laiku sasniedza viņa komandas biedrs Sebastjans Fetels.

Vēbers ātrāko apli veica vienā minūtē un 19,995 sekundēs, bet Fetels viņam zaudēja 0,106 sekundes.

Vēberam tā bija otrā uzvara F-1 kvalifikācijas sacensībās šosezon, bet "Red Bull" izcīnījuši pirmo starta vietu visos šīs sezonas posmos, jo trīs reizes ātrākais bija Fetels.

Pārējo pilotu vērtējumā jau pēc treniņbraucieniem "Red Bull" braucēji bija neapstrīdami Spānijas "Grand Prix" favorīti. No trešās starta pozīcijas svētdien startēs 2008.gada pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes", kurš Vēberam kvalifikācijā zaudēja gandrīz sekundi. Ceturto vietu izcīnīja Fernando Alonso no "Ferrari", piekto - čempionāta līderis Džensons Batons no "McLaren-Mercedes", bet pirmo sešinieku noslēdza šo sezonu neveiksmīgi iesākušais "Mercedes GP" komandas pilots Mihaels Šūmahers.

Svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika piloti uzsāks sacīkstes.

Čempionāta kopvērtējumā vadībā ar 60 punktiem pašlaik atrodas pagājušā gada pasaules čempions Batons, bet desmit punktu mazāk ir Šūmahera komandas biedram Niko Rosbergam. Pa 49 punktiem izcīnījuši Alonso un Hamiltons, kuriem ar 45 punktiem seko Fetels.

LETA