Edgars Masaļskis: Bijām pelnījuši 2:2
2010. gada 9. maijs, 00:24

Edgars Masaļskis: Bijām pelnījuši 2:2

Jauns.lv

Spēlē pret Šveici par labāko hokejistu Latvijas izlasē atzītais vārtsargs Edgars Masaļskis pēc cīņas sacīja, ka taisnīgāks spēles rezultāts būtu, ja pamatlaiks beigtos neizšķirti 2:2, taču šoreiz pietrūksi veiksme.

"Diemžēl zaudējām, lai gan, manuprāt , bijām pelnījuši rezultātu 2:2. Līdzīga spēle, domāju, ka mums kaut kur nepaveicās, bet viņiem kaut kur paveicās, tas ir sports," sacīja Masaļskis, kurš atvairīja 28 metienus no 30.

Šveices izlase vismaz spēles sākumā bijusi nedaudz ātrāka, un iespējams, ka Latvijas izlasei spēka nebija tik daudz kā pretiniekiem, sprieda Masaļskis, taču atbildi, kur meklējami zaudējuma iemesli uzreiz atrast nespēja.

Pirms cīņas noskaņojums Latvijas izlasē bijis labs, un visi domājuši par uzvaru. "Nesanāca šoreiz," piebilda Masaļskis.

"Trešajā periodā viņi[šveicieši] atdeva mums iniciatīvu, visi piecatā nostājās uz savas zilās līnijas, sak, ņemiet un spēlējiet, tāpēc jau mums tā ripa trešajā periodā arī bija. Pirmais periods bija grūts, bija ļoti karsts," par apstākļiem stāstīja vārtsargs.

Masaļskis sacīja, ka Manheimas SAP arēnā varētu vēlēties labāku ledus kvalitāti, it sevišķi pie laukuma apmalēm. "Pieradīsim pie tā. Mums viss vēl priekšā," Masaļskis uzskata, ka neveiksme nav dzēsusi Latvijas izlases izredzes uz savu mērķu sasniegšanu.

Spēle bijusi svarīga, un kaut kādā ziņā noteicoša cīņā par ceturtdaļfinālu, taču nākošajos mačos darbojoties veiksmīgāk, situācija turnīrā var krasi mainīties. "Mums vēl nekas nav zaudēts. Vēl ir piecas spēles līdz ceturtdaļfinālam, un izcīnot trīs četras uzvaras mēs būsim ceturtdaļfinālā," Masaļskis nebija zaudējis optimismu.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase pirmajā pasaules čempionāta spēlē Manheimā zaudēja Šveicei ar 1:3. Nākošā spēle Oļega Znaroka trenētajai komandai būs pirmdien pret Kanādu, kas pirmajā mačā ar 5:1 uzvarēja Itāliju.

BNS/Foto: LETA