2010. gada 11. maijs, 20:31

Norvēģija sensacionāli pieveic Čehiju. Krievijai otrā uzvara

Jauns.lv

Pasaules hokeja čempionāta C apakšgrupas mačā otrdien Norvēģijas izlase negaidīti ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja Čehijas hokejistus, lai gan izdarīto metienu pa vārtiem attiecība bija 46 pret 15 par labu zaudētājiem.

Mača rezultātu spēles 13.minūtē atklāja Norvēģijas hokejists Matss Zukarello Osens un tie bija arī vienīgie vārti pirmajā periodā. Otrajā trešdaļā, spēlējot skaitliskajā vairākumā piecatā pret trijiem, čehu hokeja superzvaigzne Jaromirs Jāgrs rezultātu izlīdzināja, bet dažas minūtes vēlāk norvēģi atjaunoja minimālo pārsvaru rezultātā, kad precīzs bija Lāšs Ūsli Lēkens. Savukārt pēdējās trešdaļas piektajā minūtē Annešs Bastiansens panāca jau divu vārtu pārsvaru Norvēģijas hokejistiem, bet septiņas minūtes pirms mača beigām skaitliskajā vairākumā atkal precīzs bija Jāgrs. Spēles beigās Čehija nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču rezultāts vairs nemainījās.

Vēl vienā C apakšgrupas mačā pirmdien Zviedrija sacentīsies ar Francijas izlasi. Šī spēle sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika.

C apakšgrupas kopvērtējumā pirms minētās spēles Zviedrijas, Čehijas un Norvēģijas izlasēm ir pa trim punktiem, kamēr Francijai nav izcīnījusi nevienu punktu.

Tikmēr otro uzvaru otrdien izcīnīja pēdējo divu čempionātu spēcīgākā komanda Krievija, kas A apakšgrupas mačā ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pieveica Kazahstānas izlasi. Krievijas izlases labā vārtus guva Aleksandrs Ovečkins, Iļja Kovaļčuks, Aleksandrs Sjomins un Deniss Grebeškovs, bet zaudētājiem vienīgo reizi precīzs bija Dmitrijs Dudarevs.

Vēl vienā A apakšgrupas spēlē otrdien plkst.21.15 savstarpējo maču uzsāks Baltkrievija un Slovākija.

A apakšgrupas kopvērtējumā Krievijai ir seši punkti, Baltkrievija un Slovākija izcīnījušas pa trim punktiem, bet Kazahstānas izlase pie punktiem vēl nav tikusi.

Apakšgrupas trīs labākās komandas pasaules čempionāta otrajā posmā turpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet ceturto vietu ieņēmusī valstsvienība spēlēs gandarījuma turnīrā par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Divas vājākās komandas nākamajā sezonā izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju. Tās augstākajā divīzijā nomainīs Austrijas un Slovēnijas valstsvienības. Tomēr no augstākās divīzijas nevar izkrist Slovākijas izlase, jo nākamā gada pasaules čempionāts notiks tieši Slovākijā. Ja Slovākija tomēr ieņems kādu no pēdējām divām vietām, tad no augstākās divīzijas izkritīs 14. vietu ieņēmusī valstsvienība. Uz pasaules čempionāta otro posmu komandas līdzi ņems savstarpējo spēļu rezultātus apakšgrupu turnīra pirmajā posmā.

LETA