2010. gada 12. maijs, 23:40

Šveice šokē Kanādu, ASV spēlēs par palikšanu Elites divīzijā

Jauns.lv

Šveices izlase trešdien pasaules čempionātā (PČ) hokejā priekšsacīkšu B grupas pēdējā spēlē Manheimā ar 4:1 uzvarēja Kanādu, garantēja pirmo vietu grupā un startu otrajā posmā ar sešiem punktiem.

Jau pirmajā periodā Šveice izvirzījās vadībā ar 2:0, Džons Tavarešs kanādiešiem vienus vārtus atguva, taču šveicieši guva vēl divus vārtus. Kanāda grupā finišēja otraja vietā, Latvija trešajā. Šajā mačā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Ivo Rītemans, Martins Pluss, Andreass Ambūls un Tomass Deruns. Metienu attiecība šajā spēlē bija 32 pret 18 Kanādas izlases labā, bet lieliski stāvēja Šveices izlases vārtsargs Tobiass Štefans, kurš atvairīja 96,8 procentus pretinieku metienu.

C grupā Ķelnē Somija ar 3:2 uzvarēja ASV, kas piedalīsies turnīrā par vietas saglabāšanu elites grupā. Uzvarētājiem ar precīziem raidījumiem izcēlās Leo Komarovs, Sami Kapanens un Jarko Imonens, savukārt amerikāņiem vārtus guva Deivids Moss un Tīdžejs Ošī. Somija ieņēma pirmo vietu grupā ar sešiem punktiem, bet pa pieciem izcīnīja Vācija un Dānija. ASV hokejisti gan guva pirmie vārtus, taču somi pēc tam izcēlās trīs reizes pēc kārtas.

kasjauns.lv