„Red Bull” dubultuzvara Monako šaurajās ielās
Citi sporta veidi
2010. gada 16. maijs, 18:06

„Red Bull” dubultuzvara Monako šaurajās ielās

Jauns.lv

Par F-1 šīs sezonas sestā posma - Monako "Grand Prix" uzvarētāju kļuva kvalifikācijas sacensību uzvarētājs Marks Vēbers no "Red Bull" komandas, kas apsteidza savu komandas biedru Sebastjanu Fetelu un Robertu Kubicu no "Renault".

­­

Tā  Vēberam bija otrā uzvara šosezon, bet "Red Bull" komandai - trešā.

Fetels Vēberam zaudēja mazāk nekā sekundi, bet Kubica - divas sekundes.

Jāatzīmē, ka sacensības bija visai "saraustītas", jo vairākas reizes pilotu avāriju dēļ trasē devās drošības mašīna, tai skaitā pēdējos apļos, kad tikai pašus pēdējos distances metrus sportisti varēja veikt pilnā ātrumā. Jau sacensību sākumā tunelī iespaidīgu avāriju piedzīvoja Niko Hulkenbergs no "Williams" vienības, bet pats sportists incidentā nopietni necieta. Pēc tam formulas motora defekta dēļ bija spiests izstāties arī 2009.gada pasaules čempions un līdzšinējais kopvērtējuma līderis Džensons Batons no "McLaren-Mercedes".

Pavisam sacensību finišu nesasniedza 11 piloti.

Ceturto vietu Monako "Grand Prix" izcīnīja "Ferrari" komandas braucējs Felipe Masa, piektais palika Batona komandas biedrs Lūiss Hamiltons, bet sestajā vietā ierindojās „Mercedes” pilots septiņkārtējais pasaules čempions Mihaēls Šūmahers.

Čempionāta kopvērtējumā tagad vadībā ar 78 punktiem ir Vēbers un Fetels, bet par pieciem punktiem atpaliek Alonso. Batonam ir 70 punkti, piektais ar 61 punktu ir Masa, bet pirmo sešinieku ar 59 punktiem noslēdz Hamiltons. Tikpat punktu ir arī Kubicam. Konstruktoru kausa izcīņā "Red Bull" rēķinā ir 156 punkti, "Ferrari" izcīnījuši 134 punktus, bet "McLaren-Mercedes" atpaliek vēl piecus punktus.

Nākamais F-1 posms notiks 30.maijā Turcijā.

LETA/Foto: AFP

­­