Edgars Masaļskis: Mēģināsim izdarīt to, kas nesanāca olimpiskajās spēlēs
Tieši no Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska lielā mērā būs atkarīgs, vai izdosies pieveikt Čehiju un iekļūt ceturtdaļfinālā.
2010. gada 17. maijs, 07:49

Edgars Masaļskis: Mēģināsim izdarīt to, kas nesanāca olimpiskajās spēlēs

Jauns.lv

Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš spēlē pret Norvēģiju atvairot 30 metienus palika nepārspēts, sacīja, ka izšķirošajā mačā par tikšanu ceturtdaļfinālā pirmdien pret Čehiju, Latvijas izlase mēģinās revanšēties par neveiksmi abu komandu cīņā olimpiskajā turnīrā februārī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Toreiz Latvijas izlasei spēles beigās piederēja iniciatīva, taču Čehija pagarinājumā guva uzvaru ar 3:2, tiekot ceturtdaļfinālā, kamēr Latvijai spēles Vankūverā bija beigušās.

Pasaules čempionātā Vācijā situācija būs līdzīga, uzvara Latvijai nodrošinās vietu labāko astoņu komandu skaitā, tāpēc pirmdienas cīņai būs papildus motivācija. "Spēle būs vakarā, mēs mierīgi atpūtīsimies un sagatavosimies. Pamēģināsim izdarīt to, kas nesanāca olimpiādē," pēc spēles ar Norvēģiju, kas beidzās tikai nepilnas 26 stundas pirms cīņas ar čehiem, uz jautājumu, vai pietiks spēka, sacīja Masaļskis.

Cīņa ar norvēģiem bijusi grūta un pirmajos periodos abas komandas rādījušas ne pārāk skatāmu sniegumu. "Grūti spēlēt, ka [iznākums]šūpojas uz vienu vai otru pusi. Tie divi pirmie periodi, manuprāt, vispār bija ļoti līdzīgi. Abas komandas vairāk domāja par aizsardzību, tāpēc pirmajās 40 minūtēs tas hokejs nebija skatāms," atzina vārtsargs.

Tā kā Latvijas izlasei, lai saglabātu cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bija nepieciešama tikai uzvara pamatlaikā, bijis svarīgi gūt vārtus. "Mums 0:0 nederēja, vajadzēja iemest golu, tāpēc trešajā periodā gājām uz priekšu, vairāk domājām par uzbrukumu. Rezultāts 5:0 ir ļoti normāls, un kāda tam starpība, vai vārtus iemet pēdējās 20 minūtēs vai 60 minūtēs," Masaļskis norādīja, ka svarīgāks ir spēles beigu rezultāts, ne pirms tam rādītais sniegums.

Jau ziņots, ka Latvija uzvarēja Norvēģiju ar 5:0. Ja uzvara tiks gūta arī pirmdien pret Čehiju, tad Oļega Znaroka trenētā komanda otro gadu pēc kārtas tiks pie iespējas spēlēt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

BNS/Foto: LETA