2010. gada 17. maijs, 20:44

Norvēģija uzvar Šveici. Pieveicam čehus pamatlaikā un spēlējam ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Pasaules hokeja čempionāta F apakšgrupas spēlē pirmdien Norvēģijas izlase ar rezultātu 3:2 (3:1, 0:0, 0:1) pārspēja Šveici, neskatoties uz to, ka šveicieši izdarīja trīsreiz vairāk metienu pa pretinieku vārtiem.

Pēc šīs spēles kļuvis skaidrs, ka, ja Latvijas izlase pirmdien pamatlaikā pieveiks Čehiju, tā kvalificēsies pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam. Savukārt visu citu iznākumu gadījumā Latvija ceturtdaļfinālā neiekļūs.

Šajā mačā norvēģiem vārtus guva Annešs Bastiansens, Lāšs Ēriks Spetss un Matss Zukarello Osens.

Savukārt Šveices izlasē precīzi meta Tibo Monē un Žiljēns Vauklērs.

Šveices izlasei spēlē piederēja nospiedošs pārsvars - katrā no trešdaļām tā izdarīja attiecīgi par 14, 7 un 9 metieniem vairāk, bet kopējā metienu attiecība bija 45 pret 15.

Līdz ar to F apakšgrupas kopvērtējumā tagad Čehijai, Norvēģijai un Kanādai ir pa sešiem punktiem, bet Latvija ar trijiem punktiem pašlaik ieņem pēdējo, sesto vietu. Tomēr jau zināms, ka, ja Latvija pēdējā mačā pieveiks Čehiju, tad tieši Čehija un Norvēģija paliks ārpus pirmā četrinieka, kas ļaus spēlēt ceturtdaļfinālā.

Tikmēr E apakšgrupas spēlē pirmdien Somijas izlase ar rezultātu 5:2 (0:0, 3:0, 2:2) pārspēja Slovākiju, garantējot vietu sacensību ceturtdaļfinālā.

Šajā mačā divus vārtus uzvarētājiem guva Jusi Jokinens, bet pa reizei precīzi meta Petri Kontiola, Peteri Numelins un Juhamati Āltonens. Savukārt Slovākijas izlasē pa vieniem vārtiem guva Tomašs Tatars un Vladimirs Mihaliks.

Līdz ar to pēc šī mača apakšgrupā pārliecinošu pirmo vietu ar 12 punktiem četrās spēlēs saglabā pēdējo divu gadu turnīra čempionvienība Krievija, bet otrajā vietā ar deviņiem punktiem nostiprinājās Somija, garantējot vietu ceturtdaļfinālā. Kā ziņots, Somijas izlasei pasaules čempionātā palīdz tikai trīs hokejisti, kuri spēlēja arī Vankūveras olimpiskajās spēlēs, kurās somi izcīnīja trešo vietu.

Par divām atlikušajām vietām ceturtdaļfinālā turpina cīnīties pārējās četras grupas komandas - Dānijai un Vācijai pašlaik ir pa sešiem punktiem, bet Slovākija un Baltkrievija izcīnījušas pa pieciem punktiem.

Pēdējās kārtas spēlēs Baltkrievija pirmdien tiksies ar Dāniju, bet otrdien Slovākija spēkosies ar Vāciju un līdervienību cīņā Krievija tiksies ar Somiju.

LETA