Citi sporta veidi

Pēdējo divu gadu "French Open" fināliste Safina zaudē jau pirmajā kārtā

Jauns.lv

Pēdējo divu gadu Francijas atklātā tenisa čempionāta fināliste Dinara Safina no Krievijas otrdien Parīzē šā gada turnīrā negaidīti cieta zaudējumu jau pirmajā kārtā.

Pēdējo divu gadu "French Open" fināliste Safina za...

Bijusī pasaules ranga līdere no Krievijas, kura tagad Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangu tabulā ir devītajā vietā, ar 6-3, 4-6, 5-7 zaudēja 39 gadus vecajai Kimiko Datei-Krumai no Japānas. Pēdējā setā Safina atradās vadībā ar 4-1, tomēr pārsvaru nespēja nosargāt. Safina Francijas čempionāta finālā zaudēja 2008. un 2009. gadā.

Veiksmīga atgriešanās "Roland Garros" kortos bija četrkārtējai šo sacensību uzvarētājai Žustinai Eninai, kura pirmajā kārtā ar 6-4, 6-3 pārspēja Cvetanu Pironkovu no Bulgārijas. Enina iepriekšējos divus turnīrus izlaida, jo uz laiku bija pārtraukusi tenisistes karjeru.

Vīriešu vienspēļu turnīrā ļoti smagu piecu setu cīņu aizvadīja Endijs Rodiks no ASV, kurš tikai ar 6-2, 4-6, 4-6, 7-6 (7-4), 6-3 uzvarēja Jarko Nieminenu no Somijas. Spēle ilga trīs stundas un 20 minūtes. Savukārt turnīra galvenais favorīts Rafaels Nadals viegli ar 6-2, 6-2, 6-2 pārspēja mājinieku Džianni Minu.

Pārliecinošu uzvaru guva ar septīto numuru izliktais Fernando Verdasko no Spānijas, kurš ar 6-4, 6-2, 6-2 uzvarēja Krievijas tenisistu Igoru Kuņicinu. No izliktajiem spēlētājiem zaudējumus cieta Sems Kverijs (18.) no ASV un Huans Monako (26.) no Argentīnas.

BNS