Citi sporta veidi
2010. gada 29. maijā, 18:06

Markam Vēberam ceturtais "pole position" šosezon

Jauns.lv

Pirmās formulas (F-1) šīs sezonas septītā posma - Turcijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien ātrāko apļa laiku sasniedza Marks Vēbers no "Red Bull" komandas.

Markam Vēberam ceturtais "pole position" šosezon...

Vēberam tā bija ceturtā uzvara F-1 kvalifikācijas sacensībās šosezon, kā arī trešā uzvara pēc kārtas. Savukārt "Red Bull" izcīnījuši pirmo starta vietu visos šīs sezonas posmos, jo trīs reizes ātrākais bija arī Sebastjans Fetels.

Vēbers kvalifikācijā labāko apli veica minūtē un 26,295 sekundēs, par 0,138 sekundēm apsteidzot Lūisu Hamiltonu no "McLaren-Mercedes". Trešo ātrāko apļa laiku kvalifikācijā uzrādīja Fetels, kurš Vēberam zaudēja 0,465 sekundes. Pirmajā sešiniekā sestdien vēl iekļuva 2009.gada pasaules čempions un Hamiltona komandas biedrs Džensons Batons, septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no "Mercedes GP" komandas un viņa komandas biedrs Niko Rosbergs.

Neveiksmīgi kvalifikācijas braucienus aizvadīja abi "Ferarri" piloti - Felipe Masa sacīkstes uzsāks no astotās pozīcijas, bet Fernando Alonso startēs vēl par četrām vietām zemāk.

Piektdien notikušajos treniņbraucienos ātrākie bija attiecīgi Hamiltons un Batons, bet trešajos treniņos sestdienas rītā uzvarēja Fetels. Sacensības sāksies svētdien plkst.15.

Čempionāta kopvērtējumā pašlaik vadībā ar 78 punktiem ir Vēbers un Fetels, bet par pieciem punktiem atpaliek Alonso. Batonam ir 70 punkti, piektais ar 61 punktu ir Masa, bet pirmo sešinieku ar 59 punktiem noslēdz Hamiltons. Tikpat punktu ir arī Robertam Kubicam no "Renault".

LETA