„McLaren” dubultuzvara Turcijā, Šūmahers soli no pjedestāla
Citi sporta veidi
2010. gada 30. maijs, 17:59

„McLaren” dubultuzvara Turcijā, Šūmahers soli no pjedestāla

Jauns.lv

Par F-1 šīs sezonas septītā posma - Turcijas "Grand Prix" - uzvarētāju kļuva 2008. gada pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "McLaren-Mercedes" komandas, kurš apsteidza savu komandas biedru, pagājušā gada čempionu Džensonu Batonu.

Tā Hamiltonam bija pirmā uzvara šosezon, bet "McLaren-Mercedes" komanda tika pie otrās dubultuzvaras šogad.

Sacīkstes lielāko daļu pirmajā pozīcijā brauca kvalifikācijas uzvarētājs Marks Vēbers no "Red Bull" komandas, taču 40.aplī viņš lielā ātrumā sadūrās ar savu komandas biedru Sebastjanu Fetelu, kurš centās Vēberu apdzīt. Pēc šīs avārijas abi braucēji izlidoja no trases. Vēbers spēja atgriezties un finišēja trešajā vietā, savukārt Fetelam šīs sacīkstes bija beigušās. Pēc abu "Red Bull" komandas braucēju sadursmes pirmajās divās vietās izvirzījās abas ""McLaren-Mercedes" formulas, un Hamiltons sīvā cīņā nosargāja pirmo vietu, lai gan Batons vairākas reizes centās apdzīt savu komandas biedru.

Finišā Batons uzvarētājam zaudēja 2,6 sekundes, bet Vēbers no Hamiltona atpalika 24,2 sekundes. Ceturto un piekto vietu Turcijas "Grand Prix" izcīnīja abi "Mercedes GP" vienības braucēji - attiecīgi septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers un Niko Rosbergs. Savukārt pirmo sešinieku noslēdza "Renault" komandas pilots Roberts Kubica. Vēl pirmajā desmitniekā iekļuva abi "Ferrari" braucēji Felipe Masa un divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso, kā arī "Force India" komandas pilots Adrians Zutils un Kamui Kobajaši no "Sauber" komandas.

Čempionāta kopvērtējumā vadību ar 93 punktiem saglabāja Vēbers, bet pieci punkti mazāk ir Batonam. Trešajā vietā ar 84 punktiem atrodas Hamiltons, kuram ar 79 punktiem seko Alonso. Piektais ar 78 punktiem ir Fetels, bet pirmo sešinieku ar 67 punktiem noslēdz Kubica. Tikpat punktu ir arī Masam.

Konstruktoru kausa izcīņā uz pirmo vietu pakāpās "McLaren-Mercedes", kuras rēķinā ir 172 punkti, bet tikai par punktu mazāk ir "Red Bull" komandai. Tikmēr trešajā vietā esošajai vienībai "Ferrari" ir 146 punkti.

Nākamais F-1 posms notiks 13.jūnijā Kanādā.

LETA/Foto: AFP