Basketbolists Kuksiks vēl vienu sezonu spēlēs augstskolā
Basketbols

Basketbolists Kuksiks vēl vienu sezonu spēlēs augstskolā

Jauns.lv

Latviešu basketbolists Rihards Kuksiks arī nākamajā sezonā spēlēs Arizonas štata universitātes klubā "Sun Devils", noliedzot baumas, ka viņš to varētu pamest, pārejot uz profesionālo sportu.

Basketbolists Kuksiks vēl vienu sezonu spēlēs augs...
Viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem basketbolistiem Rihards Kuksiks vēl nekļūs par profesionāli.
Viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem basketbolistiem Rihards Kuksiks vēl nekļūs par profesionāli.

"Es atgriezīšos," Kuksiks vietējiem medijiem izteicās ceturtdien, uzsverot, ka Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā pavadīs arī ceturto gadu. "Es noteikti atgriezīšos."

Nākamā sezona Kuksikam būs pēdējā augstskolā, līdz ar to tiek gaidīts, ka viņš kļūs par vienu no komandas līderiem. Sezonas sākumā dažās spēlēs latvietis sekmīgi nospēlēja arī šosezon, rezultatīvākajā no mačiem gūstot pat 27 punktus.

"Es nerādīju labāko sniegumu, kādu varēju," atzina Kuksiks, kurš sezonas otrajā pusē bija mazāk rezultatīvs, tomēr tāpat ar 12,1 punktu vidēji mačā bija rezultatīvākais komandā. "Tieši šī iemesla dēļ esmu vīlies par šo sezonu."

Kuksiks atzinis, ka jaunajai sezonai gatavosies kopā ar Latvijas izlasi, kuras kandidātus galvenais treneris Ainars Bagatskis oficiāli plāno nosaukt otrdien.

"Sun Devils" šosezon nesekmīgi startēja savā konferencē, piedzīvojot zaudējumu jau pirmās divīzijas "Pacific-10" konferences ceturtdaļfināla spēlē un neiekļūstot NCAA izslēgšanas spēlēs jeb "marta trakumā". Pēc tam tā startēja Nacionālā izaicinājuma turnīrā, piedzīvojot zaudējumu jau pirmajā kārtā.

LETA/Foto: AFP