Futbols
2010. gada 21. jūnijs, 16:11

"Skonto" pret ziemeļīriem, "Ventspils" - pret maķedoniešiem, "Jelgava" - pret norvēģiem

Jauns.lv

Latvijas futbola klubs "Skonto" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā spēkosies ar Ziemeļīrijas komandu "Portadown", kas spēlē Īrijas čempionātā, noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē.

Abu komandu pirmā spēle 1.jūlijā notiks Ziemeļīrijā, bet atbildes spēle 8.jūlijā "Skonto" stadionā.

Aizvadītajā Īrijas čempionātā "Portadown" komanda ar 55 punktiem 38 spēlēs izcīnīja sesto vietu, bet UEFA Eiropas līgai kvalificējās, pateicoties iekļūšanai Īrijas kausa finālā. Otrajā kārtā šī pāra spēcīgākā komanda spēkosies ar Maķedonijas komandu Skopjes "Metallurg" vai Azerbaidžānas vienību "Karabah".

No otrās kvalifikācijas kārtas turnīru uzsāks arī "Ventspils" un "Jelgava".

"Ventspils" futbolisti izlozē bija izsēto vienību pulkā un spēkosies ar Maķedonijas komandu "Teteks", kas 2009. gadā uzvarēja pirmās līgas turnīrā, bet šogad triumfēja valsts kausa izcīņā.

Savukārt šī gada Latvijas kausa ieguvēja "Jelgava" bija neizsēto komandu skaitā un tai tika ielozēta Norvēģijas kausa ieguvēja "Molde", kas 2009.gadā izcīnīja otro vietu valsts čempionātā. Vienība nekad nav uzvarējusi valsts čempionātā, bet otro vietu izcīnījusi septiņas reizes.

"Jelgava" mājas spēles aizvadīs Slokas stadionā Jūrmalā.

Otrās kārtas spēles risināsies 15. un 22.jūlijā.

Savus pretiniekus turnīra pirmajā kvalifikācijas kārtā uzzināja arī Ungārijas komanda "Zalaegerszeg" (ZTE), kurā aizvadītajā sezonā spēlēja Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs. Tā tiksies ar Albānijas komandu "Tirana", bet nākamajā kārtā šī pāra spēcīgākā vienība spēkosies ar Nīderlandes vienību "Ultrecht". Savukārt Lietuvas komanda Tauraģes "Tauras", kuru pārstāv Latvijas futbolisti Artjoms Gončars, Oļegs Semjonovs un Jānis Vaitkus pirmajā kārtā spēkosies ar Velsas komandu "Llaneli", bet otrajā kārtā pāra spēcīgākā vienība tiksies ar Kipras klubu "Apoel".

Aizvadītajā sezonā par Latvijas klubu futbola lielāko panākumu vēsturē kļuva "Ventspils" komandas iekļūšana UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

LETA