Citi sporta veidi
2010. gada 22. jūlijs, 08:45

Šķēpmetējai Mūzei sudrabs un personiskais rekords pasaules čempionātā junioriem

Jauns.lv

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze trešdien pasaules junioru vieglatlētikas čempionātā laboja savu personisko rekordu un izcīnīja augsto, otro vietu.

Labākajā mēģinājumā 17 gadus vecās Mūzes raidītais šķēps aizlidoja 56,64 metrus tālu, bet par čempioni kļuva Somijas sportiste Sanni Utriainena, kas tikai par pieciem centimetriem apsteidza latvieti.

"Sākumā jutos ļoti slikti un pat nezinu, kas tam par iemeslu. Somijas sportiste bija labāka par mani. Taču esmu vēl jauna un nākamais gads būs manējais. Jāuzlabo metiena tehnika," pēc sudraba godalgas izcīnīšanas atzina Mūze.

Savukārt trešo vietu izcīnīja DĀR šķēpmetēja Tazmina Britsa ar rezultātu 54,55 metri.

Jau ziņots, ka kvalifikācijā otrdien Mūzes raidītais šķēps jau pirmajā mēģinājumā aizlidoja 54,87 metrus tālu, kas arī bija personiskais rekords un abu kvalifikācijas grupu kopvērtējumā viņai deva otro vietu.

Tikmēr sieviešu trīssoļlēkšanas kvalifikācijas sacensībās trešdien latviete Santa Matule uzrādīja rezultātu 12,65 metri, ar ko bija par maz, lai kvalificētos finālam. Lai to izdarītu bija jālec vismaz par 20 centimetriem tālāk. Galarezultātā Matulei 18. vieta 28 dalībnieču konkurencē.

LETA