Citi sporta veidi
2010. gada 22. jūlijs, 23:16

Šleks uzvar, bet nenoķer Kontadoru kopvērtējumā

Jauns.lv

Luksemburgas riteņbraucējs Endijs Šleks no "Saxo Bank" komandas ceturtdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Tour de France" smagajā 17. posmā, taču tas neko nemainīja kopvērtējumā, jo spānis Alberto Kontadors saglabāja līdera dzelteno krekliņu.

174 kilometrus garajā posmā no Po līdz Turmalē kalna virsotnei, kas atrodas 2115 metru augstumā virs jūras līmeņa, Šleks tika piecās stundās un 3,29 minūtēs, izcīnot savu otro uzvaru šī gada sacensībās. Posma pēdējos kilometrus pirms kalna virsotnes Šleks un Kontadors veica līdzās, un abi plecu pie pleca arī finišēja, līdz ar to spānis no "Astana" komandas saglabāja astoņu sekunžu pārsvaru kopvērtējumā.

Pārējie pirmā piecina braucēji atpalika. Kopvērtējuma trešajā vietā esošais Samuels Sančess finišēja piektais, minūti un 32 sekundes pēc līderiem, bet Deniss Meņšovs no Krievijas, bija sestais, minūti un 40 sekundes aiz Šleka un Kontadora.

"Tour de France" sacensībās šis bija pēdējais kalnu posms, taču izmaiņas kopvērtējumā vēl iespējamas sestdien, kad no Bordo līdz Poliakai notiks 52 kilometru individuālais brauciens ar atsevišķu startu. Kontadors līdz šim gan ir bijis krietni labāks individuālo distanču veicējs nekā Šleks, tāpēc viņa izredzes trešo gadu pēc kārtas kļūt par "Tour de France" uzvarētāju tiek vērtētas augstāk.

Piektdien sacensību dalībnieki veiks 198 kilometru garu posmu pa salīdzinoši līdzeniem ceļiem. Velobrauciens noslēgsies svētdien ar finišu Parīzē Elizejas laukos.

BNS